Spațiul aerian al Republicii Moldova, închis

Spațiul aerian al Republicii Moldova, închis Avion. Sursa foto: Arhiva EvZ

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis parțial în cursul zilei de miercuri, din rațiuni de securitate, potrivit unui anunț al autorităților de la Chișinău.

Spațiul aerian al Republicii Moldova, închis din cauza vizitei lui Antony Blinken

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi restricționată, pe parcursul zilei de miercuri, 29 mai 2024, înainte și pe parcursul vizitei oficiale a Excelenței Sale Antony J. Blinken, Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii.

„În intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală) se interzic zborurile de aviație generală, elicoptere, baloane cu aer cald, motodeltaplane, parapante, precum și utilizarea aparatelor de zbor fără pilot (dronă) în Sectorul 1 al TMA Chișinău.

Vă mulțumim pentru responsabilitate și cooperare!”, se arată într-un comunicat al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua vizită a lui Antony Blinken în Republica Moldova

Reamintim că Secretarul de Stat american, Antony Blinken, vzitează miercuri capitala Republicii Moldova. Oficialul american va ateriza la Chişinău, unde se va întâlni cu oficiali ai Republicii Moldova, înainte de a merge la Praga, unde va fi organizată reuniunea ministerială NATO.

Antony Blinken

Antony Blinken / Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

La Chișinău, Secretarul de Stat american va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean și cu ministerul de Externe, Mihail Popșoi.

De asemenea, șeful diplomației Statelor Unite ale Americii va vizita Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova.

Restricții de circulație la Chișinău

Este a doua vizită a Secretarului de Stat american Antony Blinken la Chișinău, de la preluarea mandatului său.

În contextul acestei vizite, autoritățile centrale și locale au anunțat mai multe restricții în Chișinău. De exemplu, Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că miercuri, 29 mai, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura a fost decisă de poliție, pentru a preveni orice fel de incidente cu ocazia vizitei oficiale în Republica Moldova a Secretarului de Stat al SUA.