Povestea fotbalistului din Gabon, anchetat pentru că și-a falsificat data nașterii

Povestea fotbalistului din Gabon, anchetat pentru că și-a falsificat data nașteriiGuelor Kanga este din nou în centrul atenției după ce și-a falsificat actele. Sursa Foto: Twitter

Obiceiul de a declara vârste mai mici în timpul junioratului reprezintă o practică des întâlnită printre fotbaliști, mai ales în Africa. Un caz similar s-a petrecut în Gabon, acolo unde un fotbalist a declarat că este născut în 1990, însă mama sa a murit în 1986.

Startul Cupei Africii pe Națiuni este marcat de un nou scandal de falsificare a documentelor. Acuzat este Guelor Kanga Kaku, fotbalist ce joacă pe postul de mijlocaș ofensiv la clubul Steaua Roșie Belgrad.

Fotbalist din Gabon, investigat de Federația de Fotbal din Africa

Un nou scandal legat de falsificarea vârstei unui jucător a apărut cu câte zile înaintea startului Cupei Africii pe Națiuni. Jucătorul Guelor Kanga Kaku a declarat în acte că este născut pe 1 septembrie 1990.

Documentele sale susțin că ar avea 32 de ani, însă în realitate acesta ar avea 36 de ani.

Federația Congoleză de Fotbal a depus o plângere împotriva Gabonului pentru că a folosit un fotbalist care a mințit în legătură cu naționalitatea sa și vârsta sa. Guelor Kanga, al cărui pașaport din prezent susține că a fost născut pe 1 septembrie 1990 în Oyem din Gabon, însă în realitate ar fi Kiaku Kiaku Kiangana, născut pe 5 octombrie 1985 în Kinshasa din Congo.

Mai mult decât atât, până și data decesului mamei sale ar fi fost falsificată.

Guelor Kanga, fotbalist

S-a dovedit că mama fotbalistului ar fi murit cu patru ani înainte

Forurile africane de fotbal au deschis ancheta încă din mai 2021. Aceștia îl acuză pe fotbalist că și-a schimbat identitatea cu scopul de a-și prelungi cariera.

Se pare că fotbalistul a reușit să îi păcălească pe cei de la Rostov, Slavia Praga și Steaua Roșie Belgrad, unde evoluează din 2020.

Situația este contestată de federația din RD Congo. Oficialii susțin că mijlocașul ofensiv ar avea drept de joc numai pentru naționala congoleză.

Gabon, fotbal

Federația din Gabon ar putea fi sancționată din cauza acestui fotbalist

Potrivit informațiilor Ghanaweb, mama lui Guelor Kanga s-ar fi născut în Congo. În 1986, ea și-ar fi înscenat moartea și s-ar fi mutat în Gabon, unde ar fi trăit sub o altă identitate.

Guelor Kanga a început fotbalul în Gabon. În 2013 a venit în Europa, unde a semnat cu Rostov din Rusia.

În acest sezon a jucat 17 meciuri cu echipa de club. Dintre acestea, trei au fost în UEFA Champions League, acolo unde a marcat trei goluri și a oferit șase pase decisive.

În prezent, cota acestui fotbalist este de 2,3 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.