POLIJobs, pentru cel mai bun start în carieră al studenților Politehnica București

POLIJobs, pentru cel mai bun start în carieră al studenților Politehnica București Sursa foto PoliJobs

Într-o piață a muncii dinamică și plină de provocări pentru studenți și tinerii absolvenți, sprijinul la început de drum profesional este extrem de important. Așa a luat naștere POLIJobs, singurul birou de plasare a forţei de muncă lansat de o universitate din România.

Acest serviciu a fost înfiinţat de Politehnica București pentru a le facilita studenţilor legătura cu piaţa muncii la nivel instituţional, cu avantajul strânsei legături care există între universitate şi mediul socio-economic. Serviciile POLIJobs sunt gratuite și se adresează exclusiv studenţilor şi absolvenţilor Politehnica București.

Transformând visurile în realitate pentru studenți

Fondată în 1818, cu scopul de a sprijini dezvoltarea industrială a regiunii, Politehnica București este de peste două secole principalul generator de forță de muncă în domeniul ingineriei, în România și numai. Cu peste 40.000 de studenți din cadrul celor 21 facultăți și peste 300 de programe de studii, la nivelul celor trei cicluri universitare, Politehnica București este una dintre cele mai prestigioase universități din centrul și estul Europei. 

Politehnica București generează astfel cel mai mare număr de ingineri din România, absolvenți care au dezvoltat, de-a lungul timpului, nenumărate noi tehnologii inovatoare în toate industriile. Nivelul superior de pregătire, experiența acumulată în timpul anilor de studiu și de practică, abilitățile antreprenoriale, adaptabilitatea, entuziasmul și pasiunea pentru tehnologie reprezintă doar câteva dintre caracteristicile absolvenților politehniști care garantează succesul lor pe piața muncii. 

Ne puteți urmări și pe Google News

POLIJobs este astfel un partener esențial pentru studenții Politehnicii București, oferindu-le oportunități concrete de a-și construi cariere de succes. Cu ajutorul acestui serviciu, mulți studenți și-au văzut visurile transformate în realitate, fie că au obținut stagii valoroase, programe de internship sau locuri de muncă permanente la companii de top.

7 servicii de consiliere și plasare, exclusiv pentru studenții Politehnica

Prin intermediul propriului său serviciu de recrutare, Politehnica București se asigură că studenții săi beneficiază de tot sprijinul necesar pentru a păși mai ușor, informați, spre următoarea etapă a vieții lor și următorul statut, cel de angajat. Pentru aceasta, le pune la dispoziție o echipă de specialiști care le oferă informații și îndrumare, acoperind toate serviciile unei agenții de recrutare profesioniste, de la consultanță până la facilitarea accesului la angajatori și acces la cele mai bune oferte de pe piață, pentru a obține maximul beneficiilor existente, garantându-le astfel cel mai bun start posibil în carieră:

  1. Sesiune de consiliere personalizată în vederea completării profilului profesional, stabilirea așteptărilor, crearea planului de carieră;
  2. Suport în realizarea portofoliului de angajare (CV, scrisoare de intenție);
  3. Simulare interviu de angajare;
  4. Mediere electronică prin punerea la dispoziție a ofertelor de muncă compatibile cu interesele individuale de carieră;
  5. Servicii selecție candidați (screening CV-uri; filtrare, identificare și selectare candidați; transmitere oportunități de angajare către candidați; colectare CV-uri și transmiterea acestora către angajator);
  6. Plasare pe piața forței de muncă;
  7. Informare cu privire la drepturile legale de muncă după/în timpul studiilor.

Sub umbrela POLIJobs, anual, Politehnica București organizează târgul de job-uri POLIJobs, care conectează companii vizionare cu cei mai străluciți studenți și absolvenți ai universității. În acest an, evenimentul se va desfășura în perioada 15-16 noiembrie 2023, în clădirea Rectoratului din campusul instituției.

Cu sute de povești de reușită la activ, POLIJobs este un exemplu remarcabil al modului în care o universitate de renume le poate oferi sprijin concret studenților săi și le poate deschide uși către cariere de succes. Mai multe detalii despre acest serviciu puteți găsi pe site-ul https://polijobs.upb.ro/