Sfaturi utile pentru utilizatorii de iPhone. Cum poți economisi bateria

Sfaturi utile pentru utilizatorii de iPhone. Cum poți economisi bateria Sursa foto: Prykhodov | Dreamstime.com

Telefonul a devenit indispensabil, iar atunci când rămâi fără baterie și nu ai posibilitate de a-l pune la încărcat este neplăcut. Dacă vrei ca bateria telefonului tău să țină mai mult, iată câteva sfaturi de la specialiști. Ele sunt valabile doar în cazul dispozitivelor cu sistem iOS.

Telefoanele rămân deseori fără baterie, însă există mai multe trucuri care te ajută să o economisești. Specialiștii au explicat ce setări trebuie să facă utilizatorii de iPhone pentru a nu fi nevoiți să încarce dispozitivele atât de repede.

Pentru început, trebuie să intri la Setări, la „Display and brightness”, de unde poți activa „Dark Mode”. Atunci când alegi acest mod de afișare, ecranul nu îți va folosi multă lumină, având fundalul negru.

Un alt sfat pe care specialiștii îl oferă pentru a economisi baterie este să intri tot în setările telefonului, la Accessibility. Aici mergem în folderul „Display & Text Size” și scrolăm până ajungem la „Reduce White Point”. Ducem procentajul cât de sus ne permite vederea, pentru a nu deveni deranjant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot la setări, mergeți la Battery și intră pe „Battery Health & Charging”. Aici activăm „Optimized Battery Charging”.

Dezactivarea notificărilor este un alt truc care te ajută să economisești baterie. Orice aplicație care nu este importantă, cum ar fi un joc sau altceva ce trimite constant notificări îți reduc bateria. Din acest motiv specialiștii recomandă să dezactivezi toate funcții le Push care nu îți sunt necesare.

Cum economisim bateria telefonului iPhone

Specialiștii oferă mai multe sfaturi pentru a economisi bateria iPhone-ului, unul dintre ele fiind acela de a nu mai închide aplicațiile. De cele mai multe ori, această procedură este folosită pentru că utilizatorii sunt convinși că astfel vor prelungi durata de funcționare a bateriei. Această teorie este una falsă pentru că redeschiderea aplicaţiilor solicită şi mai mult bateria. Atunci când deschidem o aplicație, dispozitivul trebuie să o încarce iar în memorie din nou, iar acest proces consumă resursele bateriei. Mai mult, aplicaţiile care rămân deschise în background nu funcţionează, pentru că iOS le îngheaţă. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să ai dezactivat modul „Background App Refresh”.

O ultimă setare pe care specialiștii ne recomandă să o facem pentru a economisi bateria telefoanelor iPhone este de la „Privacy & Security”. Mergem pe „Analytics & Improvements” și dezactivăm toate funcțiile din această secțiune.

@acel.lucian 🔋Salvează-ți bateria! #howto #ios #sfaturiutile #sfaturibune #iphonetips ♬ original sound - Lucian | Lu