Un nou val de COVID-19 în Europa. OMS studiază noi forme ale virusului Omicron

Un nou val de COVID-19 în Europa. OMS studiază noi forme ale virusului Omicron Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un nou val de COVID-19 pare să se pregătească să acopere Europa odată cu sosirea vremii reci. OMS analizează noi tulpini ale virusului Omicron.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, OMS, au declarat, în această săptămână, că sute de noi forme de Omicron sunt urmărite de oamenii de știință. Informațiile strânse de OMS arată că săptămâna trecută numărul cazurilor din Uniunea Europeană a ajuns la 1,5 milioane. Este vorba de o creștere cu 8% față de săptămâna precedentă.

Mai mult decât atât, numărul de spitalizări în multe țări europene, precum și în Marea Britanie, a crescut în ultimele săptămâni. De asemenea, în săptămâna încheiată pe 4 octombrie, internările în spitale au urcat cu aproape 32% în Italia. În ceea ce privește secțiile de terapie intensivă, internările au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin produse de Pfizer-BioNTech și Moderna au fost livrate statelor membre din 5 septembrie. Atunci a fost începută distribuirea noilor vaccinuri în Uniunea Europeană, arată datele Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). În ciuda acestor lucruri, dozele săptămânale de vaccin administrate în UE au fost doar între un milion și 1,4 milioane în luna septembrie, comparativ cu șase-zece milioane în săptămână anterioară, informează Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul cazurilor de COVID-19 în România rămâne ridicat

Și în țara noastră numărul de persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 rămâne ridicat. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 693 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2  cu 152 mai puține față de ziua anterioară. 158 din cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În același timp, la ATI sunt internate 112 persoane, la fel ca în ziua anterioară, 6 octombrie. Din cei 112 pacienți internați la ATI, 102 sunt nevaccinați. Până astăzi, 7 octombrie, 67.072 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei decese. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și niciunul dintre aceștia nu era vaccinat.