Cătălin Drulă, despre alegerile din 2024. "Îmi doresc să intrăm într-un guvern, cu premierul și să avem și președintele"

Cătălin Drulă, despre alegerile din 2024. "Îmi doresc să intrăm într-un guvern, cu premierul și să avem și președintele"

Noul președinte ales al USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 11 iulie, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că îşi doreşte pentru alegerile din 2024 ca USR să aibă un rezultat cât mai bun, care să le permită să dea premierul României. De asemenea, el speră să câștige și președinția României.

Cătălin Drulă a mărturisit în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că dorește un rezultat cât mai bun la alegeri. ”Obiectivul meu este să avem un rezultat cât mai bun în 2024, care să ne permită să dăm premierul României”, a spus Drulă, susținând că ”cifrele sunt importante doar ca să faci majoritate și să poți învesti un Guvern și important este să fii prima forță în acel guvern, ca să poți să dai premierul”.

Politicianul a mai adăugat că: ”Eu am văzut ce important este să ai premierul. Eu am făcut multe la Ministerul Transporturilor, dar pe unele nu le-am putut face pentru că aveam un premier care, la vremea respectivă, captiv unor voci din jurul lui, era ostil, și asta m-a limitat în acțiune”. El a continuat: ”Până la urmă, premierul și președintele sunt cei mai importanți în România și ăsta este obiectivul pentru 2024”, informează G4media.

Alegerile din 2024

Drulă a fost întrebat dacă își propune ca USR să câștige și președinția și alegerile parlamentare, el răspuns: ”Da, asta îmi doresc. Îmi doresc să intrăm într-un guvern, cu premier și să avem și președintele”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, el a fost chestionat despre plecările din partid, din ultima perioadă, Cătălin Drulă a afirmat că nu crede că vor mai fi plecări. ”E o energie foarte bună, întotdeauna, într-un partid, avem plecări și veniri, avem, de exemplu, colegii mi-au spus că, de ieri, după rezultat, avem un ușor val de înscrieri, un salt, pe graficul de înscrieri”, a spus Drulă, arătând că nu are o cifră dar de ordinul a sutelor, o sută, două sute.

Atmosfera din USR

Drulă a dorit să arate că de acum partidul va trece într-o nouă etapă. ”Nu e o chestiune care e în fiecare zi, a fost un efect al anunțului de ieri. Lumea se simte bine în USR, am avut un val de entuziasm, după ce am închis şi această etapă din istoria noastră, până la urmă, rezultatul care a fost ieri, 71% din colegi mi-au dat încrederea lor, 13.000 de voturi”.

”Trebui să trecem în această zonă în care USR să devină un partid vest-european”, a afirmat Drulă, precizând că se comunică într-un mod mult mai organizat. ”Ne așezăm, pe zona de seriozitate, stabilitate și devenim o amenințare și mai mare pentru regimul securito-socialist PNL-PSD”, a spus liderul USR, ales duminică președinte al partidului, în alegerile interne din USR.

În cazul unui eșec al partidului, liderul ales  a explicat că”orice om politic poate da, dărui, să contribuie până la un anumit punct, apoi termină şi e bine să lase locul”. De asemenea, el se bazează pe încrederea colegilor.

Drulă - candidatul USR pentru președinție

Întrebat dacă se vede candidat la președinție, Drulă a spus: ” Mi se potrivește mai bine ca fire zona de executiv real, am fost ministru, știu cu ce se mănâncă, am stat la masa Guvernului, așa aș vedea mai bine, dar am văzut ce importanță are președintele”, a afirmat el.

Politicianul a arătat că Congresul este cel care hotărăște candidatul la alegerile prezidențiale. În plus, el a explicat că e prematur să vorbească despre o candidatură a sa la pentru postul de președinte. ”Încă nu am această chestiune conturată”, a completat el.

Cătălin Drulă a fost ales, duminică, 10 iulie, președinte al USR din primul tur în urma votului online. Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie.