Prognoză meteo ANM, sâmbătă, 14 mai 2022. Temperaturi ridicate, dar și furtuni

Prognoză meteo ANM, sâmbătă, 14 mai 2022. Temperaturi ridicate, dar și furtuni Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea în România, sâmbătă, 14 mai, va fi călduroasă, dar instabilă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru această zi. Conform specialiștilor, chiar dacă va fi cald, sunt așteptate și furtuni. Temperaturile vor fi cuprinse între 21 și 32 de grade Celsius, maximele și între 7 și 17 grade Celsius, minimele.

Vremea va fi caldă pentru această dată, iar în regiunile sudice și în zona montană va fi în general instabilă. Conform prognozei meteo prezentate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), cerul va fi variabil în ziua de 14 mai. Vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice și averse care vor avea și caracter torențial.

De asemenea, meteorologii estimează că vor fi și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Muntenia, local în Dobrogea, Oltenia, la munte și izolat în Transilvania și Moldova.

Pe suprafețe mici vor fi vijelii și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 până la 30 litri pe metrul pătrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile maxime, conform prognozei ANM, vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior. Acestea se vor încadra între 21 și 32 de grade. Aceasta în vreme ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade. Vor scădea mai mult în zonele depresionare, unde se vor duce spre 4 grade Celsius.

sursa foto. Jurnalul.ro

Prognoza meteo București pentru 14 mai

În București, vremea va fi caldă pentru ziua de 24 mai, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Aceste fenomene se vor manifesta, în special, după-amiaza și în prima parte a nopții.

Temperatura maximă va fi mai scăzută decât în intervalul precedent și se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Pe de altă parte, meteorologii estimează că temperatura minima va fi de 15 până la cel mult 16 grade Celsius. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în zona preorășenească unde numărul de grade vas cade spre 13, pe scala Celsius.

Vremea la munte în ziua de sâmbătă, 14 mai

La munte, vremea va fi caldă pentru luna mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului. Acumulările de nori se vor înregistra, local, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali.

Aici vor fi averse de ploaie ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La munte vor fi condiții de grindină.

Sursa: Dreamstime

Vremea pe litoral în ziua de sâmbătă, 14 mai

Pe litoralul Mării Negre, vremea va fi în general instabilă, dar caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. De asemenea se vor înregistra frecvente descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime pentru data de 14 mai vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade iar cele minime între 15 și 18 grade.