Biden a luat atitudine. Va trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia. Vrea să calmeze atmosfera

Biden a luat atitudine. Va trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia. Vrea să calmeze atmosfera Istoricii l-au avertizat pe Joe Biden despre amenințarea la adresa democrației Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

Biden a anunțat că Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia în zilele următoare. Scopul este de calma aliații NATO. 8.500 de militari sunt deja în alertă.

SUA a trecut la acțiune! Joe Biden a decis că este momentul să trimită 3.000 de soldați suplimentari în Polonia în zilele următoare pentru a încerca să-i liniștească pe aliații NATO, au confirmat, vineri, patru oficiali americani pentru Reuters.

Rusia este pregătită să atace în orice moment, poate chiar înainte de sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă care se țin în această lună, a declarat, vineri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Vladimir Putin nu va ține cont nici de cea mai importantă competiție a anului 2022.

Imaginile de satelit publicate de o companie privată din SUA au arătat că trupele rusești se află în mai multe locații din apropierea Ucrainei. Întăririle americane vin din partea Diviziei 82 Airborne cu sediul la Fort Bragg, Carolina de Nord, și nu din cadrul forțelor americane din Europa. Vor ajunge în Polonia într-o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biden este pregătit de invazia rușilor

Un alt oficial a declarat că ordinul de desfășurare a fost semnat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, la ordinul președintelui Joe Biden.

Au sosit americanii! Vasile Dîncu, despre primii soldați ajunşi în România

Sursa: Euobserver

Peste 8.500 de militari sunt pregătiți să își facă treaba, daca va fi nevoie. SUA are în plan să trimită aproape 3.000 de soldați americani în Polonia și România.

Biden s-a întâlnit joi seară cu consilierii săi de securitate națională în Sala de Situație a Casei Albe pentru a discuta despre adevărata tensiune dintre Ucraina și Rusia.

Rusia a pregătit peste 100.000 de militari. Aceștia vor ajunge în scurt timp în Ucraina. Vladimir Putin a lansat exerciții militare comune în Belarus și exerciții navale în Marea Neagră.

Moscova nu a oferit detalii despre atacarea Ucrainei, dar a recunoscut că ar putea întreprinde acțiuni „militare-tehnice”. Statele Unite și Marea Britanie sunt de părere că o invazie uriașă va începe în doar câteva zile. Administrația Biden nu are de gând să trimită soldați americani în Ucraina. Autoritățile i-au avertizat pe cetățenii americani să părăsească țara acum și să nu mai aștepte invazia rușilor.