Veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu pandemia dacă faceți acest lucru: „Am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină”

Veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu pandemia dacă faceți acest lucru: „Am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină” sursă: EVZ

Un guvern stânga-dreapta, PNL-PSD-UDMR, cu intrare efectivă la guvernare, „ar trebui să fie (n.r. o soluție)”, a spus deputatul social-democrat Alexandru Rafila, luni seară, 25 octombrie, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, făcând referire la gestionarea pandemiei de coronavirus, care face tot mai multe victime în România.

Medicul Alexandru Rafila a făcut apel la „solidaritate națională” timp de o lună de zile astfel încât pandemia de COVID-19 să fie oprită. Deputatul PSD a precizat că un „platou” cu un număr atât de mare de infectări nu este un semn bun. De altfel, autoritățile au transmis, luni, 25 octombrie, că în momentul de față se observă o „stagnare” a cazurilor de infectare, însă este prea devreme să tragem concluzii.

Pandemia de COVID-19, soluționată dacă PSD intră la guvernare

Antena 3: „Credeți că un guvern stânga-dreapta, PNL-PSD-UDMR, este o soluție pentru România? Cu intrare efectiv la guvernare?”

Alexandru Rafila: „Ar trebui să fie. Această variantă absolut rezonabilă, în care ai un guvern tehnic...”

Ne puteți urmări și pe Google News

Antena 3: „Dacă s-ar merge pe planul dumneavoastră, când am ieși la lumină?”

Alexandru Rafila: „Cred că de sărbători am putea să discutăm de faptul că suntem la lumină. Lucrul care este cel mai important, de departe, este că nu se va mai repeta.

Este un moment crucial, dar sper să încheiem aceste momente de criză – sanitară și politică – cât mai repede. Cred că este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România, o solidaritate națională care să implice două lucruri extrem de importante: vaccinarea și înțelegerea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort.”

Preia Alexandru Rafila Ministerul Sănătății?

Luni seară a apărut pe surse informația potrivit căreia, în cadrul întâlnirii dintre liderii PNL și PSD de la Vila Lac, social-democrații și-au exprimat intenția de a intra la guvernare, însă doar alături de liberali.

Tot pe surse s-a mai vehiculat că Ministerul Sănătății ar putea fi preluat în acest caz fie de fostul reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila, fie de medicul Streinu Cercel. În intervenția sa la postul de televiziune citat, Alexandru Rafila a negat informațiile atât în ceea ce îl privește, cât și cele referitoare la colegul de partid.