Mari probleme la Sinaia și Azuga, din cauza vântului foarte puternic. Telegondola a fost oprită

Mari probleme la Sinaia și Azuga, din cauza vântului foarte puternic. Telegondola a fost oprită

La Sinaia și Azuga, vântul în rafale foarte puternice a pus mari probleme, iar telegondola la înaltă altitudine a fost oprită.

Sunt mari probleme în stațiunile Sinaia și Azuga din cauza condițiilor meteorologice. Instalaţiile de altitudine din Sinaia şi telegondola din Azuga au fost oprite luni dimineață. Din cauza vântului puternic a cărui viteză ajunge până la 100 km/oră.

Instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil de la Cota 2.000 nu vor fi pornite luni. Și asta din cauza vântului bate în rafale de 90 - 100 km/h. În plus, prognozele arată o tendinţă de creştere a vitezei vântului. După cum se anunță pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

La Sinaia și Azuga, vântul a pus mari probleme, iar funcționarea normală a fost dată peste cap

La Cota 1.000, vântul este slab, iar Gondola Sinaia funcţionează cu public până la ora 17,00. Totodată, autorităţile din Azuga au decis să oprească Telegondola. În condiţiile în care viteza vântului depăşeşte 80 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţial, la staţia superioară a telescaunului care deserveşte pârtia Kalinderu din Buşteni erau rafale puternice de vânt. Însă ulterior instalaţia a fost pornită, iar în acest moment funcţionează.

În wekendul trecut, cei de la Salvamont România au avut foarte mult de lucru. Mulți turiști au cerut ajutor, din cauza accidentelor suferite pe pârtiile de schi. Sau pentru a solicita sfaturi în timp ce se aflau pe diverse trasee montane.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 87 apeluri de urgenţă”. A fost postarea pe Facebook a celor de la Salvamont România.

Astfel a arătat lista apelurilor

–  14 apeluri pentru Salvamont Sinaia

– 12 apeluri pentru Salvamont Lupeni

–  11 apeluri pentru Salvamont Harghita

–  7 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Muntele Mic

– 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu

–  6 apeluri pentru Salvamont Predeal

–  6 apeluri pentru Salvamont Braşov

– 5 apeluri pentru Salvamont Gorj

–  5 apeluri pentru Salvamont Maramureş

–  3 apeluri pentru Salvamont Azuga

–  3 apeluri pentru Salvamont Caraş-Severin- Semenic

– 3 apeluri pentru Salvamont Mureş

–  2 apeluri pentru Salvamont Borşa

–  2 apeluri pentru Salvamont Prahova-Buşteni

–  1 apel pentru Salvamont Suceava

– 1 apel pentru Salvamont Petroşani.