„A fi diagnosticat cu cancer nu e sentință de moarte”. Funeriu: „Băi nătângilor! Băgați bani în cercetare!”

„A fi diagnosticat cu cancer nu e sentință de moarte”. Funeriu: „Băi nătângilor! Băgați bani în cercetare!”

Funeriu: „Băi nătângilor! Băgați bani în cercetare!” Fostul ministru al Educației a avut o reacție dură față de discursurile politicianiste prilejuite de Ziua mondială împotriva cancerului.

Funeriu: „Băi nătângilor! Băgați bani în cercetare!” El însuși cercetător în chimie, fostul ministru spune că are mulți prieteni vindecați de cancer. Și în curând și mai mulți oameni vor scăpa de cumplita boală. Dar toate acestea sunt posibile datorită miilor de „cercetători plătiți prost, care lucrează 80 de ore pe săptămână fără să se plângă”.

„Am obosiiit de atâta ipocrizie! Vreau «Ziua mondială împotriva zilelor mondiale»! Îmi vine să vomit când văd toate oficialitățile constipate ale acestei lumi spunând, solemn, cretinisme despre «lupta împotriva cancerului»”, își începe șarja fostul ministru, pe Facebook.

Funeriu: „Băi nătângilor! Băgați bani în cercetare!”

„Băi nătângilor! Vreți să luptați împotriva cancerului? Atunci băgați bani în cercetare, plătiți regește cercetătorii în loc să aruncați miliarde pe fereastră în ajutoare sociale pentru leneși, băgați bani în predarea științelor fundamentale în loc să veniți cu idei crețe care umplu timpul copiilor cu prostioare cu nume sofisticate care, nu-i așa, «servesc la ceva concret în viață, nu ca fizica și chimia organică inutile», mai scrie Daniel Funeriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Europa a avut șansa sa: candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, avea lupta împotriva cancerului pe primul loc, spunând că astfel UE își va demonstra rolul de lider mondial. Dar... nu a fost să fie...”, explică fostul oficial.

„A fi diagnosticat cu cancer nu este o sentință de moarte”

„În final, ceva luminos: azi, grație zecilor de mii de cercetători plătiți prost, care lucrează 80 de ore pe săptămână fără să se plângă, a fi diagnosticat cu cancer nu este o sentință de moarte. Am mulți prieteni vindecați de cancer și vom avea din ce în ce mai mulți asemenea prieteni. Grație științei!”, încheie Daniel Funeriu.

Proiectele UE luate în vizor de fostul ministru

Cu o zi în urmă, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, medic de profesie, anunța că lupta anti-cancer este o prioritate pentru UE.

„În timp ce luptăm contra pandemiei, mulţi dintre noi duc o luptă în tăcere. Lupta împotriva cancerului”, a spus von der Leyen într-un mesaj video.

Un studiu al Organizaţiei europene de combatere a cancerului, din care fac parte numeroase societăţi de medicină, aproximativ 1,3 milioane de oameni mor anual de cancer în spaţiul comunitar. În fiecare an sunt diagnosticate cu cancer în jur de două milioane de persoane.

„Din nefericire, cazurile sunt în creştere. De aceea prezentăm astăzi acest plan. Lupta pacienţilor cu cancer este şi lupta noastră în Europa”, a subliniat şefa Comisiei Europene.