Doliu în Ministerul Afacerilor Interne. „Camarad de nădejde” răpus de Covid-19

Doliu în Ministerul Afacerilor Interne. „Camarad de nădejde” răpus de Covid-19

Veste tristă pentru cei din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care au aflat vineri că Ştefan Ioan Sbîrcea, subinspector la Poliţia Miercurea Ciuc, a murit după ce fusese diagnosticat cu Covid-19.

Din nefericire pentru familia greu încercată şi toţi cei care l-au cunoscut, poliţistul internat la Spitalul Militar din Braşov nu a mai putut fi salvat din cauza complicaţiilor apărute la aproape o lună de când a contractat Covid-19. Decesul angajatului MAI acestuia a fost primul cauzat de noul coronavirus la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Anunţul negru al dispariţiei premature a poliţistului a fost confirmat pe pagina de Facebook a Poliţiei harghitene: „Poliţiştii harghiteni deplâng pierderea unui camarad de nădejde. Subinspectorul de poliţie Ştefan Sbîrcea, tatăl a doi copii, s-a stins la Spitalul Militar Braşov, după o luptă acerbă pentru viaţă, pornită la jumătatea lunii noiembrie.

Ofiţerul făcea parte din colectivul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc, acolo unde era aşteptat să revină biruitor după această grea şi cumplită încercare, colegii ştiindu-l dârz, puternic şi dornic de viaţă. Din păcate, la doar 48 de ani, poliţistul a făcut un ultim pas din lume, din viaţă, spre cele veşnice. Îi suntem alături familiei îndurerate, iar lui Ştefan îi dorim, din suflet, iertare şi neuitare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

12.948 de morţi în România, din cauza Covid-19

Cu excepţia celui care a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în România au murit 12.948 de persoane din cauza Covid-19. Statistica neagră vizează perioada cuprinsă între 9 decembrie, ora 10:00-10 decembrie, ora 10:00.

Astfel, în acest interval, de miercuri până joi, au fost raportate 127 decese (n.r. - 71 bărbați și 56 femei) ale unor pacienți infectați cu temuta boală infecţioasă care a lovit năprasnic planeta. Cei decedaţi au fost trataţi în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui și din municipiulBucurești.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, unul la categoria de vârstă 30-39 de ani, în timp ce două decese au fost la categoria de vârstă 40-49 de ani. În acelaşi context, 18 decese au fost raportate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 34 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria 70-79 ani și 37 decese cei de peste 80 de ani.

„124 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 1 pacienți decedat nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, au transmis joi reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

foto: Ştefan Sbîrcea a murit la doar 48 de ani