Covid-19. La ordinul lui Putin, Rusia vaccinează 400.000 de militari cu Sputnik V

Covid-19. La ordinul lui Putin, Rusia vaccinează 400.000 de militari cu Sputnik V

Așa cum se știe, liderul de la Kremlin a anunțat validarea vaccinului Sputnik V, care va fi disponibil de luna următoare pentru anumite categorii ale populației ruse. Un „efect de anunț politic”, pentru mulți cercetători.

La mai puțin de un an de la apariția în Wuhan (China) a coronavirusului SARS-CoV-2 care cauzează epidemia Covid-19, au fost dezvoltate mai multe vaccinuri folosind abordări diferite, ceea ce este o realizare pentru o boală atât de recentă.

Mai multe companii de specialitate au anunțat că pun la punct un vaccin împotriva Covid-19. Aceste vaccinuri diferite nu sunt toate în același stadiu de dezvoltare.

Unele sunt încă în studii clinice, pe când altele sunt gata să fie inoculate pe scară largă. Considerații, altele decât cele medicale,  sunt în joc în acest caz care are o dimensiune geopolitică (a se vedea financiară).

Ne puteți urmări și pe Google News

Căutarea unui remediu care ar putea învinge Covid-19 a dus și la apariția spionajului industrial prin tentative de intruziune în rețelele de calculatoare ale laboratoarelor și centrelor de cercetare.

În plus, anunțurile privind progresul vaccinurilor, precum și eficacitatea acestora au alimentat o cursă  între ruși, chinezi, americani și europeni.

Oamenii de știință, dacă sunt încântați de progresele care sunt raportate în mod regulat, solicită  însă prudență . În Statele Unite, medicii și-au exprimat îngrijorările despre posibilele efecte secundare ale acestor vaccinuri, la o întâlnire recentă cu consilierii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor  (CDC), scrie Opex 360.