Un nou vaccin împotriva Covid-19 sosește în SUA

Un nou vaccin împotriva Covid-19 sosește în SUA

Compania biofarmaceutică AstraZeneca a lansat date despre ceea ce este acum al treilea candidat promițător la vaccinul împotriva coronavirus.

Acesta prezintă mai multe avantaje față de cele ale concurenților săi, Pfizer și Moderna.

Luni, AstraZeneca a publicat o analiză intermediară a datelor de testare de fază 3, studii efectuate pe 23.000 de voluntari din Marea Britanie și Brazilia.

Aceste rezultate arată că acest vaccin test este eficace în proporții între  70% și 90% pentru a opri Covid-19, în funcție de dozele de vaccin administrate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși mai puțin eficient decât rezultatele raportate de la candidații la vaccinul anti Covid-19 produși de companiile  Pfizer sau Moderna, acest vaccin este încă mai eficient decât vaccinurile anuale antigripale care reduc riscul de gripă în proporții ce variază între 40% și 60%.

În particular, niciunul dintre participanții vaccinați nu a avut nevoie de spitalizări sau nu a semnalat o maladie gravă, scrie The National Interest.

Vaccinul AstraZeneca a fost initial planificat  să fie administrat în două doze complete, la un interval de patru săptămâni, sub formă de injecții la nivelul brațului superior. O treime dintre voluntari au fost injectați cu un placebo fictiv salin.