Halucinantul motiv pentru care Egiptul a declarat război Zmeielor

Halucinantul motiv pentru care Egiptul a declarat război Zmeielor

Poliția egipteană a confiscat aproape o sută de zmeie în Alexandria, după ce aceste jucării au fost interzise de municipalitate pentru „motive de securitate”.

Poliția a confiscat 99 de zmeie și a amendat cinci persoane vineri, la Alexandria, potrivit ziarului guvernamental Akhbar Al-Yum, citat de Le Figaro.

În paralel, poliția a confiscat 369 de zmeie la Cairo, potrivit ziarului guvernamental Al-Ahram.

Zmeiele nu fac obiectul nici unei interdicții oficiale în capitală, dar Al-Ahram susține că zmeiele puneau în pericol viețile tinerilor, fără a oferi alte amănunte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Joi, municipalitatea Alexandriei a anunțat pe pagina sa de Facebook că interdicția era menită să „asigure securitatea cetățenilor după un anumit număr de accidente” în care au fost implicate zmeie.

Amenzile aplicate în orașul port pot atinge 1000 de lire (circa 60 de dolari”, scrie AFP.

În timpul nopții, când este interzisă circulația, ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului, mii de zmeie din hârtie colorată sunt înălțate de copii și tineri de pe acoperișurile caselor din Alexandria.

Distracția a devenit atât de populară în oraș că deputatul Khaled Abu Taleb, membru al comitetului de apărare și securitate națională, a cerut ca prim-ministrul să fie informat despre pericolele pe care le prezintă acest amuzament, evocând o „amenințare la adresa securității naționale”.

Abu Taleb susține că zmeiele ar putea fi înzestrate cu camere de supraveghere, o declarație care i-a atras ironiile și bancurile utilizatorilor de internet din Egipt.

De subliniat că în această țară, este nevoie de aprobare specială de la autorități pentru a înălța o dronă, chiar și în scopuri civile, cum ar fi fotografiatul artistic.

Săptămâna trecută, o fată de 12 ani din Alexandria a murit după ce a căzut de la etajul 17 al unei clădiri în timp ce înălța un zmeu.

În iunie, un elev de liceu a murit electrocutat la Menoufyia, de asemenea în timp ce înălța un zmeu.

Interdicția de a circula în timpul nopții, care a durat timp de trei luni, a fost ridicată în Egipt luna trecută. Țara, care are 100 de milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 80.000 de cazuri de COVID-19, dintre care aproape 4000 de decese, potrivit statisticilor naționale.