Oameni de ştiinţă acuză Germania: „Declară mai puţini pozitivi decât în realitate”

Oameni de ştiinţă acuză Germania: „Declară mai puţini pozitivi decât în realitate”

Oamenii de ştiinţă spun că în Germania persoanele pozitive sunt de 10 ori mai multe decât cele declarate oficial.

Cercetătorii de la Universitatea din Bonn: „Sunt infectate 1.800.000 de persoane, nu 160.000”. Studiul trebuie încă verificat înainte de a fi dat publicităţii.

Probabil ca numărul cazurilor pozitive la Covid-19 în Germania să fie de 10 ori mai mare faţă de cel declarat de autorităţi.

Afirmaţia vine de la Universitatea din Bonn, unul dintre cele mai afectate de starea de urgenţă. Studiul însă mai trebuie supus verificărilor care preced publicarea în revistele ştiinţifice dar, subliniază cercetătorii, evidenţiază importanţa asimptomaticilor în răspândirea epidemiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Datele sosesc după noile măsuri de relaxare - cu rigide condiţionări pentru prevenţie - în muzee, coaforuri, frizerii, biserici şi industria automobilistică.

Cercetătorii Hendrik Streeck şi Gunther Hartmann susţin că „rezultatul cercetării poate ajuta la îmbunătăţirea modelului de răspândire a virusului”.

Echipa universitară a analizat sângele şi tampoanele nazale ale unui eşantion de 919 rezidenţi în Heinsberg, oraş aflat la graniţa cu Olanda, care a avut unul dintre procentele cele mai ridicate de victime ale coronavirusului, notează  La Stampa.