Dosare penale la DSP Craiova pentru abuz în serviciu și transmiterea bolilor

Dosare penale la DSP Craiova pentru abuz în serviciu și transmiterea bolilor

Pe numele mai multor angajați ai Direcția de Sănătate Publică Craiova au fost deschise dosare penale pentru neglijență în serviciu, abuz în serviciu și zădărnicirea transmiterii bolilor.

Aceștia sunt acuzați că nu au luat măsuri de izolare la domiciliu în cazul unui grup venit din străinătate, din regiuni afectate puternic de coronavirus.

Potrivit anchetatorilor, Direcția de Sănătate Publică din Craiova este acuzată că nu a luat măsurile necesare de izolare asupra unui grup sosit recent dintr-o zonă de risc, motiv pentru care nici organele de poliție nu i-au putut monitoriza pe românii întorși în țară.

Nu în ultimul rând, funcționarii sunt acuzați că au scos mai multe persoane din carantină, până să primească rezultatul pentru coronavirus. La numai câteva zile, când rezultatul a fost gata, s-a dovedit că aceste persoane erau infectate cu coronavirus, informează Antena3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există la acest moment două dosare de anchetă penală efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin care funcționarii DSP Craiova sunt cercetați de neglijență în serviciu, abuz în serviciu și zădărnicirea transmiterii bolilor.