Nu avem autostrăzi. Vom avea însă „Drumuri muzicale”

Nu avem autostrăzi. Vom avea însă „Drumuri muzicale”

Începând din acest an, Compania Națională de Autostrăzi (CNAIR) își propune să facă drumuri cântătoare în România. Ideea, care nu este una autohtonă, a fost aplicată cu succes în mai multe țări, specialiștii afirmând că în acest fel drumurile vor fi mai... sigure.

 

CNAIR s-a gândit să facă drumurile mai sigure prin...cântec. Strategia pentru siguranța circulației 2020, lansată de compania națională, cuprinde proiecte-pilot de „drumuri muzicale” , în speranța că șoferii vor mai reduce viteza pe drumuri și nici nu vor mai adormi la volan. Primul astfel de proiect muzical urmează să fie implementat pe autostrada București - Pitești.

„Drumurile noastre toate...” va răsuna pe șosele. Regretatul cântăreț Dan Spătaru ar fi extrem de mândru de ideea specialiștilor de la Compania Națională de Drumuri.   De anul acesta vor apărea primele drumuri muzicale din România. Ideea este aplicată deja în Ungaria, Danemarca, SUA sau Coreea de Sud pentru a preveni accidentele rutiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, șlagăre ca „Drumurile noastre” sau „Ciocârlia” ar avea menirea să îi țină treji la volan pe șoferi în situații în care ar fi putut să adoarmă la volan din cauza oboselii. De aici și o mai mare siguranță în trafic, scrie avocatnet.ro.

Pentru cei care depășesc viteza legala, melodiile se vor auzi distorsionat...