Război pe stradă, în fața universității. Represiune dură a guvernului comunist

Război pe stradă, în fața universității. Represiune dură a guvernului comunist

Poliţia din Hong Kong a tras cu gaze lacrimogene într-un campus universitar, la o zi după ce un protestatar a fost împuşcat.

UDPATE: Universitatea în campusul căreia a avut loc altercația dintre polițiști și studenți și-a cerut public scuze pentru cele întâmplate, conducerea exprimându-și sincerele regrete.

Este unul dintre dintre cele mai grave și violente  proteste pe care Hong Kong-ul le-a văzut în ultimele cinci luni, care de altfel, au fost foarte tensionate, scrie CNN.

Unele curse feroviare au fost suspendate şi câteva drumuri închise pentru a doua zi consecutivă, în orele de vârf ale dimineţii producându-se ambuteiaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii antirevoltă au fost desfăşuraţi la staţiile de metrou, iar oamenii care doreau să ajungă pe platforme au fost nevoiţi să stea la cozi lungi.

Universităţile şi şcolile au anulat cursurile, studenţii, profesorii şi părinţii fiind foarte tensionaţi după incidentele de luni.

Peste 260 de persoane au fost arestate luni, a anunţat poliţia, ridicând numărul total al celor reţinuţi la peste 3.000 după izbucnirea protestelor, în iunie.