FRF, amenintata de FIFA in "cazul Timisoara"

FRF, amenintata de FIFA in "cazul Timisoara"

Federatia Romana de Fotbal este somata de FIFA sa sanctioneze gruparea FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, conform deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv in dosarul palmaresului.

In caz contrar, forul roman ar putea chiar sa fie exclus din competitiile organizate de FIFA! FRF este somata ca, pana pe 15 iunie 2007, sa faca dovada aplicarii corecte a sanctiunilor impuse de TAS. In decembrie 2006, TAS a decis sa oblige FCU Politehnica Timisoara sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet.

De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca  5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu sentinta. Beneficiarul este italianul Claudio Zambon, fost investitor pe Bega.

Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a anuntat ca decizia TAS va fi pusa in aplicare marti, ceea ce inseamna ca Poli trebuie sa-si schimbe numele si culorile. Patronul gruparii banatene, Marian Iancu, a explodat: „Probabil o sa iasa Mircea Sandu in fata si o sa ne spuna sa ne schimbam numele si o sa ne dezafilieze. Nu mai am cu ce sa cotraatac, sunt atatia oameni care mi-au dat dreptate”.

Ne puteți urmări și pe Google News