Papa, invitat la Sibiu

Papa, invitat la Sibiu

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat astazi ca a trimis o invitate Suveranului Pontif pentru a participa la cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana.

"Nu stiu daca Traian Basescu a vorbit sau nu cu Papa. Pot sa va spun ca am transmis personal o invitate papei, prin intermediul ambasadorului nostru la Vatican. Saptamana viitoare il trimit la Vatican pe secretarul de stat care raspunde de culte", a declarat Iorgulescu.

Ministrul a precizat ca pana la ora actuala a fost confirmata participarea a 3.000 de prelati.

Cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana este organizata de  Conferinta Bisericilor Europene (CBE) si Consiliul Conferintelor Episcopale Europene (CCEE). 

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre presonalitatile prezente este foarte posibil sa se numere presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, care a fost invitat oficial si care s-a aratat interesat sa vina in Sibiu.

Lucrarile celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene  ce au ca tema "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa" vor avea loc in cortul ridicat intr-o parcare din apropierea centrului , locatie care a gazduit pana acum Galele Uniter si Festivalul Intrenational de Jazz, aflata in plina desfasurare.

Cititi si ''Iubire si religie''!