Medicii, găsiţi nevinovaţi

Medicii, găsiţi nevinovaţi

Doctorii Ionel Sinescu şi Dan Tulbure sunt absolviţi de orice vină pentru moartea Patriarhului Teoctist, au declarat ieri oficialii Colegiului Medicilor din România (CMR).

Patriarhul Teoctist a murit în urma complicaţiilor survenite în timpul intervenţiilor chirurgicale din cauza vârstei şi a problemelor de inimă şi nu din cauza tehnicii medicale folosite, arată raportul primei comisii din cadrul CMR care a analizat cazul.

Decizia nu este încă finală, cazul celor doi doctori urmând să fie reanalizat de Comisia Superioară de Disciplină a CMR. „Nu cred că altundeva în ţară Patriarhul putea beneficia de un tratament mai bun decât la Spitalul Fundeni. Cei doi doctori au făcut toate procedurile necesare pentru a-i salva viaţa Patriarhului. Nu putea supravieţui fără această operaţie“, apreciază doctorul Gheorghe Borcean, preşedintele Comisiei de Jurisdicţie Profesională care a analizat cazul. Tot acesta subliniază că cei doi doctori au fost nevoiţi să-l opereze pe fostul Patriarh, utilizând tehnici tradiţionale, la doar câteva ore de la intervenţia cu endoscopul.

Ne puteți urmări și pe Google News