ALEGERI ÎN PSD. Social-democraţii îşi votează astăzi preşdintele. Liviu Dragnea, unicul candidat

ALEGERI ÎN PSD. Social-democraţii îşi votează astăzi preşdintele. Liviu Dragnea, unicul candidat

Scrutin fără emoţii pentru preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea. Fără contracandidat în cursa pentru şefia partidului, Dragnea va deveni astăzi liderul social-democraţilor.

Social-democraţii îşi aleg astăzi preşedintele şi pentru prima dată nu o vor face în cadrul unui Congres. La aceste alegeri, a fost introdus un nou sistem, care permite tuturor membrilor PSD să îşi aleagă liderul. În acest sens, au fost amplasate urne de vot în toată ţara, iar aproape 531.000 de membri de partid sunt aşteptaţi astăzi să-şi aleagă preşedintele.

Urnele vor fi deschise duminică între orele 8:00 şi 20:00, iar rezultatele votului vor fi centralizate la Bucureşti.

Întrebat dacă preşedinţii de organizaţii au voie să amenajeze secţii de votare la ei acasă, Dragnea a spus că au voie să organizeze "în orice spaţiu unde pot avea acces cu documente legale şi unde se pot asigura condiţii civilizate pentru organizarea alegerilor", dar este interzisă organizarea de secţii de vot în restaurante, spaţii comerciale şi şcoli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liviu Dragnea este singurul candidat la şefia PSD. În cursă s-au înscris iniţial Robert Negoiţă, Daniel Savu şi Şerban Nicolae. Negoiţă şi-a retras candidatura la mai puţin de o zi de când şi-a anunţat-o. Surse EVZ au declarat, la acel moment, că preşedintele PSD Bucureşti a greşit copilărește numărătoarea filialelor pe sprijinul cărora se baza şia  fost nevoit să se retragă.

Citeşte şi: Ce s-a petrecut în cele 30 de ore în care Negoiță s-a visat șef la PSD

În ceea ce-i priveşte pe Şerban Nicolae şi Daniel Savu, candidaturile celor doi nu au fost validate, întrucât nu au respectat una dintre condiţii, aceea de a avea susţinerea organizaţiei din care fac parte şi a încă patru filiale din ţară.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Naţional, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai conducerii, preşedinte executiv, vicepreşedinţii, secretarul general.