Frauda de la SSIF Broker SA ia proporţii

Frauda de la SSIF Broker SA ia proporţii

Numărul plângerilor din dosarul fraudei comise la punctul de lucru din Deva al societăţii SSIF Broker SA Cluj – Napoca a depăşit 300 şi continuă să crească.

La începutul lunii februarie, reclamanţii erau 80, în creştere veritiginoasă faţă de luna ianuarie, când a fost declanşat scandalul. Dosarul a fost trimis la DIICOT, iar în momentul în care prejudiciul a depăşit limita de 1 milion de euro, a fost preluat de către DNA - Serviciul Teritorial Alba.

Reprezentanţii DNA Alba spun că zilnic se înregistrează noi plângeri în acest caz, venite de la persoane din diferite judeţe ale ţării. Astfel, deşi ancheta a început încă din ianuarie 2009, este imposibil de estimat momentul în care procurorii vor soluţiona cazul.

Efect de bulgăre La începutul anului, câţiva hunedoreni au depus la poliţie plângeri împotriva Adrianei Constantin, directorul filialei din Deva a SSIF Broker SA, după ce au încercat, fără succes, să-şi retragă o parte din banii pe care ştiau că-i aveau investiţi în acţiuni la diferite societăţi listate pe bursă. La scurt timp, ei au constatat că parte din actele emise de aceasta - chitanţe, portofolii, erau false.

Poliţiştii hunedoreni au spus atunci că Adriana Constantin şi-a însuşit o parte din sumele încasate de la păgubiţi, iar cu altă parte a efectuat tranzacţii în nume propriu la bursă.

Uz de fals, înşelăciune, delapidare Faptele au fost comise în perioada 2005 – 2008, iar prăbuşirea burselor a favorizat apariţia neregulilor. Mulţi dintre păgubiţi nici nu au fost înregistraţi în baza de date a societăţii de brokeraj.

Pe numele Adrianei Constantin nu a fost emis mandat de arestare, însă acesteia i s-a interzis să părăsească municipiul Deva, pe durata anchetei. Ea este acuzată de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune şi delapidare.

Ne puteți urmări și pe Google News