Mai mulţi oameni au ajuns la Spitalul Judeţean Arad după ce au mâncat carne de porc neverificată.
„În prezent sunt 10 cazuri de trichinoză internate, de la începutul lunii au fost 15 cazuri. Toţi au evoluţie favorabilă. Cauza acestei boli este consumul de carne preparată în regim casnic şi neverificată trichinoscopic“, a declarat dr. Gabriela Ţârle, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Arad. Au fost identificate trei focare, în localităţile Sântana, Răpsig şi Seleuş.
Directorul ASP Arad, dr. Gabriela Ţârle, recomandă ca după ce orice sacrificare a porcilor carnea să fie verificată trichinoscopic.
Cele 5 persoane care nu sunt în spital, au fost externate dar se află sub supraveghere medicală acasă. Inspectorii sanitar-veterinari au ridicat din casele bolnavilor produsele din carne de porc preparate în preajma sărbătorilor de iarnă, iar analizele de laborator au confirmat infestarea cu trichinella spiralis.