ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Tribunalul a respins contestația lui Corneliu Vadim Tudor

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Tribunalul a respins contestația lui Corneliu Vadim Tudor

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins astăzi, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Corneliu Vadim Tudor din partea PRM, la decizia prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura sa la europarlamentare.

Decizia instanţei nu este definitivă, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti. Conform Agerpres, candidaturile propuse de Corneliu Vadim Tudor în numele PRM au fost respinse de Biroul Electoral Central (BEC) pe motiv că nu au numărul minim de semnături de susţinere valabile.

"Luând în considerare faptul că 28.797 de semnături de susţinere a listei de candidaturi propuse de PRM sub semnătura preşedintelui acestui partid, Corneliu Vadim Tudor, sunt afectate de vicii de formă şi fond, numărul de semnături de susţinere valabile fiind 196.104, sub numărul minim prevăzut de lege (...) BEC respinge candidaturile", se arată în  motivarea deciziei. Potrivit acesteia, printre neregulile depistate în urma verificării listelor de susţinători se numără lipsa numelui şi prenumelui persoanei care a întocmit lista de susţinători, dar şi a datelor de identificare a declarantului, absenţa semnăturii susţinătorului, a datei naşterii acestuia, lipsa seriei sau a numărului actului de identitate al susţinătorului şi prezenţa în listele de susţinători a 57 de persoane care nu au împlinit 18 ani.

Nereguli sunt și în dosarele candidaților: unii nu au precizat dacă au avut sau nu calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii înainte de 1989.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vadim Tudor se poate consola cu ideea că nici adversarul său, Gheorghe Funar, cu care își dispută în instanță PRM, nu a reușit să își înscrie partidul în cursa pentru europarlamentare. Tribunalul a respins încă de vineri contestația depusă de Funar după ce BEC a respins și listele sale.Îna cest caz, BEC a motivat că potrivit menţiunilor din Registrul Partidelor Politice valabile pe 26 martie preşedintele PRM e Corneliu Vadim Tudor.