Roboţelul cu o inimă de aur

Roboţelul cu o inimă de aur

Bazat pe o serie manga din 1952, "Astro boy", premiera programată de HBO, spune o poveste pentru întreaga familie.

Premiera din această seară programată la HBO, "Astro Boy" (2009), este o animaţie emoţionantă, din care nu lipseşte drama, acţiunea, SF-ul şi comedia. Metro City, un oraş perfect din viitor, dar cu un climat politic cunoscut vremii în care trăim, îl are ca preşedinte pe maleficul Stone (voce Donald Sutherland). Acesta îşi doreşte un nou mandat, aşa că, pentru a-i subjuga pe votanţi, vrea să fure descoperirea genialului doctor Tenma (voce Nicolas Cage).

Nucleul de energie inventat de cercetător ar putea duce la fabricarea celei mai groaznice arme şi l-ar face cel mai puternic şi temut om. Dar doctorul Tenma este tatăl unui băieţel foarte isteţ, Toby (voce Freddie Highmore). Mereu curios şi neastâmpărat, copilul umblă la invenţia tatălui, este accidentat şi moare.

Gândul că descoperirea sa i-a ucis fiul îl înnebuneşte şi, pentru a-şi alina dorul, doctorul creează un robot cu chipul şi amintirile micuţului Toby, alimentat de nucleul de energie. Astfel, se naşte Astro Boy. Un robot perfect, o combinaţie între in teligenţă, putere şi sentimente. În sufletul doctorului însă, Astro Boy nu poate să-l înlocuiască pe Toby, aşa că preferă să-l alunge. Rămas singur, roboţelul pleacă într-o călătorie plină de peripeţii cu speranţa că va descoperi calea de a fi acceptat şi iubit de "părintele" său.

În drumul său iniţiatic el va întâlni trădarea, pericolul, dar şi prietenia. Când se va întoarce acasă, în oraşul Metro City, Astro Boy va trebui să lupte cu maleficul Stone, care-şi doreşte cu orice preţ nucleul de energie din pieptul lui.

După un serial TV japonez din 1963

Bazat pe seriile de desene manga create de Osamu Tezuka în 1952 şi serialul TV difuzat pentru prima oară în Japonia în 1963, filmul de animaţie SF "Astro Boy", al lui David Bowers, este realizat cu tehnologia 3D. Scenariul este impresionant, iar happy- endul lasă speranţa că lucrurile se pot rezolva întotdeauna.

HBO - 18.25

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1AhqOHom9BY?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1AhqOHom9BY?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News