Miracolul supravieţuirii

Miracolul supravieţuirii

Discovery Channel transmite astăzi, de la ora 22.00, un nou documentar despre oameni care au supravieţuit unor accidente dramatice.

Seria documentară "Situaţii incredibile", produsă de Richard Bond împreună cu Doganis Dimitri şi Layton Bart, este structurată în şase părţi, care relatează câteva dintre cele mai uluitoare poveşti de supravieţuire din epoca modernă. Fiecare episod spune povestea unor persoane care au supravieţuit unui incident major, deşi soarta nu părea a fi de partea lor.

Cu pistolul la tâmplă

Seria începe cu povestea lui Michael Thexton, un pasager de la bordul cursei Pan Am 103, care a fost deturnat de terorişti în 1986. Deşi a stat ore în şir cu pistolul la tâmplă, iar în jurul lui au murit 20 de oameni, Michael a reuşit să scape ca prin minune.

Cel de-al doilea episod îi are în rolurile principale pe Blaine Mayhugh şi John Phillippi, doi dintre minerii care au supravieţuit după ce-au rămas blocaţi, timp de 72 de ore, la 73 de metri adâncime în mina Quecreek (2002). Ulterior, mai multe televiziuni au realizat o serie de documentare despre calvarul lor, ABC dramatizând povestea în filmul "The Pennsylvania Miners' Story".

Seria continuă cu drama petrecută pe un vas de croazieră atacat de piraţi. Mike Kelly şi Carl Mason au încercat să riposteze, dar situaţia a luat o întorsătură defavorabilă lor.

Apoi, telespectatorii vor vedea reconstituirea incidentului de la Penitenciarul Federal Talladega, când deţinuţii au preluat controlul. O gardiană care s-a prefăcut bolnavă şi a fost eliberată le-a furnizat celor de la FBI informaţii importante.

Documentarul se încheie cu răpirea lui Jerel Shaffer, în timp ce se afla la pescuit. După luni întregi de foamete, încarcerare şi tortură, e eliberat contra unei răscumpărări de un milion de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News