Liga Campionilor: AS Roma

Liga Campionilor: AS Roma

GRUPA E. AS Roma a pierdut totul pe plan intern în faţa lui Inter în ultima vreme, însă oamenii lui Claudio Ranieri sunt hotărâţi să se revanşeze pe plan european.

AS Roma este fără îndoială a doua cea mai bună echipă din Italia. Francesco Totti şi compania au încheiat sezonul trecut în Serie A pe locul secund, la doar două puncte în urma lui Inter şi la zece distanţă de AC Milan - poziţia a treia. Mai mult, Roma a câştigat ambele dueluri din campionat cu rivala Lazio, şi a jucat finala Cupei, pierdută tot în faţa Interului pregătit de Jose Mourinho.

AS Roma îi vor întâlni, în acest sezon al Ligii Campionilor, pe nemţii de la Bayern Munchen, vice-campionii competiţiei de anul trecut, CFR Cluj - în faţa căreia a pierdut pe Stadio Olimpico în urmă cu două sezoane (1-2) - şi pe eleveţienii de la FC Basel.

Formaţia "giallorossa" îl are în componenţă pe românul Bogdan Lobonţ, care a apărat în Supercupa Italiei, pierdută de Roma în faţa aceluiaşi Inter în această vară, dar şi pe legendele Francesco Totti, Daniele De Rossi, Simone Perotta sau Adriano. Mirko Vucinic şi Julio Baptista, alături de Marco Borriello vor fi principalele guri de foc ale echipei din capitala Italiei în acest sezon, după mulţi ani în care AS Roma a jucat fără un atacant de careu. AS ROMA Poreclă: "Giallorossi" Fondat: 22 iulie 1927 Stadion: Olimpico (72.698 de locuri) Antrenor: Claudio Ranieri (al doilea sezon la Roma) Vedete: Francesco Totti (căpitan), Daniele De Rossi, Julio Baptista, David Pizarro, Mirko Vicinc, Adriano, Doni, Juan, Cicinho, Simone Perrotta, Jeremy Menez Palmares: 1 finală în Liga Campionilor (1984), 1 succes în Liga Europa (Cupa UEFA) - 1961 -, 3 titluri în Italia, 9 Cupe ale Italiei PROGRAM:

Ne puteți urmări și pe Google News

Etapa 1 (15 septembrie):

CFR Cluj - FC Basel Bayern Munchen - AS Roma

Etapa a 2-a (28 septembrie):

AS Roma - CFR Cluj FC Basel - Bayern Munchen Etapa a 3-a (19 octombrie):

Bayern Munchen - CFR Cluj AS Roma - FC Basel

Etapa a 4-a (3 noiembrie):

CFR Cluj - Bayern Munchen FC Basel - AS Roma Etapa a 5-a (23 noiembrie):

FC Basel - CFR Cluj AS Roma - Bayern Munchen Etapa a 6-a (8 decembrie):

CFR Cluj - AS Roma Bayern Munchen - FC Basel