Se pregătește pentru Olimpiada din 2020 acompaniată de vaci care poartă numele legendelor gimnasticii

Se pregătește pentru Olimpiada din 2020 acompaniată de vaci care poartă numele legendelor gimnasticii

O gimnastă din India, în vârstă de 25 de ani, visează la o medalie olimpică, deși nu are resurse financiare pentru a se antrena la nivel înalt.

Dipa Karmakar este o gimnastă din India, în vârstă de 25 de ani, din India, care se pregătește cu gândul la Jocurile Olimpice de Vară din 2020, găzduite de Tokyo. Sportiva s-a pregătit în ultimele 3 săptămâni, într-un cadru pastoral, la periferia orașului Bihwandi, într-un cadru liniștit, departe de agitația uno metrapole mari ca Mumbai sau New Delhi. Ea a fost vizitată de ziariștii de la indianexpress și a fost protagonista unui reportaj. Jurnaliștii au aflat că, în apropierea sălii de sport unde se pregătește Dipa, pasc liniștite trei vaci, botezate Nadia, Kenzo și Uchimura, după numele a trei personalități din gimnastică: Nadia Comăneci, Kenzo Shirai și Kohei Uchimura.

Înainte de-a participa la Cups Mondială, antrenorul mi-a spus că, dacă voi câștiga o medalie, mă va duce să mă pregătesc în străinătate”, spune gimnasta din India. A cucerit aurul la bârnă, dar tehnicianul n-a găsit fonduri financiare suficiente pentru a-i oferi pregătirea adecvată. Așa că Dipa a trebuit să se mulțumească doar cu sala de sport din Bihwandi. „Noi venim dintr-un oraș mic, ca Agartala, așa că pentru noi, orice oraș este mare. Am învățat să mă bucur de liniște, de aerul curat și dee laptele sănătos de vacă”, spune antrenorul gimnastei.

Dipa Karmakar c

Ne puteți urmări și pe Google News