Iran: Gardienii Revoluţiei se pregătesc de război

Iran: Gardienii Revoluţiei se pregătesc de război

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a guvernului islamic de la Teheran, se pregătesc de război, în contextul multiplicării semnalelor pe care statele occidentale le-au dat în ultima perioadă, sancţionând Iranul pentru programul său nuclear.

Conform ziarului "The Telegraph", un ordin dat de generalul Mohammed Ali Jaafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei, a ridicat gradul de disponibilitate operaţională, fiind demarate pregătirile pentru eventuale atacuri externe sau sub acoperire.

Responsabili din serviciile de informaţii occidentale susţin că Republica Islamică a conceput deja planuri pentru dispersarea rachetelor cu rază lungă de acţiune, a explozibililor, artileriei şi pentru amplasarea unor unităţi ale gardienilor în poziţii defensive importante.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul spiritual al Iranului, a lansat o directivă către toţi şefii militari ai ţării şi serviciilor de informaţii, cerându-le să ia toate măsurile necesare pentru a proteja regimul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Generalul Jaafari a dat curs acestei solicitări, ordonând unităţilor Gardienilor Revoluţiei să mute arsenalul de rachete cu rază lungă de acţiune ale Iranului în locuri secrete, unde pot fi mai bine păzite de un eventual atac  extern şi de unde pot fi lansate împotriva inamicilor.

În plus, forţele aeriene ale Teheranului ai format "unităţi de reacţie rapidă", care fac exerciţii pentru a riposta în faţa unui atac aerian al inamicului.

Acest ordin a fost dat în replică la presiunile tot mai numeroase ale statelor occidentale asupra Iranului, după ce, luna trecută,  Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a precizat că dispune de informaţii "credibile" conform cărora există "o dimensiune militară" a programului nuclear al Teheranului.