Marea Evacuare. 45.000 de germani, nevoiţi să plece din case din cauza unei bombe | VIDEO

Marea Evacuare. 45.000 de germani, nevoiţi să plece din case din cauza unei bombe | VIDEO

Aproximativ 45.000 de oameni au fost evacuaţi astăzi din oraşul german Koblenz, după ce autorităţile au descoperit o bombă din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Aceasta este cea mai amplă operaţiune de evacuare a populaţiei din Germania, după 1945.

Bomba, care cântăreşte aproape două tone şi este de fabricaţie britanică, a fost descoperită în Rhin, în urma scăderii apelor, săptămâna trecută. Toţi oamenii care locuiesc pe o rază de 1,8 kilometri în jurul locului unde a fost găsit proiectilul au primit ordinul de a părăsi locuinţele înainte de ora locală 9.00. Jumătate din populaţie a fost afectată de această decizie. Pe lista evacuărilor s-au aflat şi două spitale, şapte aziluri de bătrâni, o închisoare şi mai multe hoteluri, iar traficul feroviar a fost complet întrerupt în zonă.

Autorităţile au hotărât să detoneze bomba în cursul acestei dimineţi, după ce ieri geniştii au înconjurat proiectilul cu saci de nisip şi au pompat apa din jurul lui.

În apropiere, a fost descoperită încă o bombă americană, de 250 kilograme.

Ne puteți urmări și pe Google News

La peste 60 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, în solul Germaniei încă se mai găsesc bombe neexplodate, vestigii ale bombardamentelor Aliaţilor asupra Germaniei naziste.

Autorităţile estimează că numărul proiectilelor aflate în pâmânt numai la Berlin este de 3000.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/5olXVDc4Y94" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>