Dosarul armelor furate de la Ciorogîrla: pedepse reduse de la 15 la 1-3 ani, pentru militari

Dosarul armelor furate de la Ciorogîrla: pedepse reduse de la 15 la 1-3 ani, pentru militari

Cei 11 militari din dosarul furtului de arme de la Ciorogîrla au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între unu şi trei ani de închisoare, de Curtea Militară de Apel, mult mai mici faţă de cele iniţiale, care mergeau până la 15 ani.

Militarii de sub nasul cărora au fost furate armele din depozitul unităţii de la Ciorogîrla au fost condamnaţi pentru călcare de consemn, la pedepse cuprinse între unu şi trei ani de închisoare. Curtea Militară de Apel a redus, astfel, drastic, pedepsele dispuse de instanţa inferioară, care mergeau până la 15 ani de închisoare. Curtea a anulat şi pedeapsa complementară a degradării militare. Decizia este definitivă.

Iniţial, militarii au fost acuzaţi de furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii militari au audiat, la vremea respectivă, aproximativ 150 de persoane.

Furtul de armament de la Ciorogârla a fost cel mai mare comis vreodată într-o unitate militară din România, zeci de pistoale şi mitraliere fiind atunci sustrase. Ulterior, acestea au ajuns în posesia unor interlopi care au încercat să le vândă către membri ai diverselor clanuri din ţară. Mai mulţi şefi din cadrul Armatei au fost, atunci, demişi. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Armele de la Ciorogârla, furate de militari pentru zone de conflict
  • Demiteri în scandalul armelor furate
  • S-au găsit 15 arme furate de la UM Ciorogârla