Putin, suspectat că şi-a făcut injecţii cu botox. Ce spun chirurgii plasticieni

Putin, suspectat că şi-a făcut injecţii cu botox. Ce spun chirurgii plasticieni

Prezenţa premierului Vladimir Putin, sâmbătă, la congresul partidului "Rusia Unită" , unde s-a anunţat oficial candidatura sa la prezidenţialele din 2012, a reaprins polemicile legate de unele intervenţii chirurgicale estetice la care ar fi recurs şeful guvernului de la Moscova.

Presa anglo-saxonă nu mai conteneşte, de ieri, să se întrebe dacă premierul Putin a recurs la cuţit pentru a face unele ajustări estetice. Subiectul a fost repus pe tapet după ce primul-ministru rus a urcat pe scena congresului partidului "Rusia Unită" pentru anunţul legat de o nouă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, scrie "Le Figaro".

Cel mai puternic om din Rusia, aşa cum îl creditează toate sondajele de opinie, va împlini la 7 octombrie 59 de ani, iar presa spune că niciodată faţa sa nu a părut aşa de "întinsă" ca acum. Comentatorii politici s-au grăbit să declare că nu e nimic ciudat în schimbarea evidentă a lui Putin, dornic să stea la putere ani buni de-acum încolo. Explicaţia ar fi că premierul rus şi-a făcut nişte injecţii cu botox.

Presa aminteşte că în octombrie 2010, aflat în Ucraina, a apărut cu faţa tumefiată, unul dintre pomeţi fiind vizibil vânăt. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gabNgF4dcjI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul acestei luni, un ziar rus făcea din nou speculaţii referitoare la fizionomia schimbată a premierului, al dispariţia miraculoasă a pungilor de sub ochi sau a ridurilor. Chestionaţi pe acest subiect, patru chirurgi plasticieni au dat verdictul: inejcţii cu botox la frunte, lifting în jurul ochilor şi injecţii de susţinere la nivelul obrajilor. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KPrGKkcu0Fc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vladimir Putin nu este singurul lider care recurge la acest gen de intervenţii de întinerire. Înaintea sa au trecut pe la chirurgii plasticieni  premierul italian Silvio Berlusconi şi fostul lider libian Muammar Gaddafi.