Oficial venezuelean: Hugo Chavez nu va reveni în țară mai devreme de 180 de zile

Oficial venezuelean: Hugo Chavez nu va reveni în țară mai devreme de 180 de zile

Contrar declarațiilor date de oficialii de la Caracas, acum este sigur că președintele venezuelean Hugo Chavez va rămâne în Cuba, unde se reface după operația de cancer, multe luni de-acum înainte.

Vicepreședintele Venezuelei, Elias Jaua, a declarat pentru un post de radio columbian, că Hugo Chavez ar putea reveni în țară înainte de”180 de zile”, informează CNN. Afirmația sa vine după ce, săptămâna trecută, guvernul de la Caracas susținea că șeful statului, internat și supus unei intervenții chirurgicale în Cuba, ar putea să se întoarcă acasă pe 5 iulie.

Chavez a recunoscut, vineri, pentru prima dată, că a suferit o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori cancerigene și se află în continuare sub tratament. Ieșirea sa la rampă a confirmat zvonurile din ultima vreme conform cărora liderul venezuelean, care nu mai apăruse în public săptămâni întregi, ar fi rămas în Cuba pentru o problemă de sănătate mult mai gravă decât cea prezentată public de autorități. Absența îndelungată a șefului statului venezuelean de la conducerea țării rămâne însă o chestiune sensibilă. Conform Constituţiei Venezuelei, în cazul "absenţei temporare" a preşedintelui pentru o perioadă de până la 90 de zile, acesta este înlocuit de vicepreşedintele Elias Jaua. Vicepreşedintele este cel care duce până la capăt mandatul şefului statului dacă acesta moare sau demisionează, mai spune Legea fundamentală.

Ne puteți urmări și pe Google News