Ce "invitaţie" i-a murmurat preşedintele Băsescu lui Antonescu: Mai staţi multă vreme în opoziţie?

Ce "invitaţie" i-a murmurat preşedintele Băsescu lui Antonescu: Mai staţi multă vreme în opoziţie?

Replicile acide care au însoţit întrevederea preşedintelui Traian Băsescu cu cei doi co-preşedinţi ai Uniunii Social-Liberale au avut un moment de respiro la final. În momentul în care preşedintele PSD, Victor Ponta se îndrepta deje spre ieşire, şeful statului a avut un moment în care s-a adresat liberalului Crin Antonescu pe un ton scăzut care nu a putut fi captat de televiziunile prezente la consultări.

Întrebat ulterior de presă ce i-a comunicat preşedintele, Antonescu a povestit că Traian Băsescu i-a transmis "destul de alarmat" că PNL va rămâne în opoziţie multă vreme.

"Preşedintele şi-a exprimat, mie mi s-a părut chiar destul de alarmat, îngrijorarea cu faptul că, ca nu cumva, n-am înţeles foarte bine – pentru că, aşa cum aţi constatat şi dvs, nu vorbea foarte tare, avea vocea mai stinsă – cu faptul că PNL sau toată opoziţia actuală, USL, ar rămâne în opoziţie multă vreme. Eu i-am spus că după părerea mea domnia sa are griji mult mai mari, şi nu mă refer la grijile privitoare la PDL, ci la grijile ţării", a relatat Antonescu.

Episodul survine după ce preşedintele a lansat primul semnal de concesie către Opoziţia invitată la consultări pe revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială, anunţând că este dispus, cu amendamentul respectării reducerii numărului de parlamentari, să sprijine transformarea Senatului într-un fel de cameră care să reprezinte interesele viitoarelor regiuni dacă USL va susţine procesul de reorganizare. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Talk-show-ul anului la Cotroceni: Băsescu, Ponta și Antonescu, război total. Vezi schimbul de replici
  • Ce au propus liderii USL lui Băsescu: Guvern tehnocrat, anticipate, urmate de revizuirea Constituţiei şi reorganizare