Fetița kamikaze. La doar nouă ani, răpită, drogată și obligată să comită atentate

Fetița kamikaze. La doar nouă ani, răpită, drogată și obligată să comită atentate

La doar nouă ani, a fost transformată în kamikaze, fiind obligată să poarte o centură cu explozibil. Forțele de securitate pakistaneze au oprit, ieri, în nord-vestul țării, o fetiță care era la un pas să comită un atentat.

Micuța Suahana fost răpită, sâmbătă, din orașul Peshawar, în timp ce mergea la școală, de doi bărbați înarmați și două femei. După ce au drogat-o, răpitorii i-au pus cu forța o centură cu explozibil și i-au spus că, în momentul în care ajunge la locul indicat de ei, trebuie să apese un buton , scrie ziarul La Stampa.

Fetița a fost oprită de poliție la câțiva metri de un post de control din Islam Dara, în provincia Khyber Pashtunkhwa (în Pakistanul nord-vestic), după ce un agent a observat ”o umflătură” pe sub hainele micuței. Și, spre surprinderea polițiștilor, au constatat că Suahana purta o centură cu explozibil, ce urma să fie activat. Fetița a povestit cum a fost răpită, drogată și învățată ce trebuie să facă. ”Mi-au spus să apăs un buton în momentul în care ajung în fața postului de control, dar poliția m-a oprit înainte ca eu să ajung acolo”, a afirmat fetița. Antrenați să comită atentate Talibanii din Pakistan folosesc frecvent copii pe post de kamikaze, însă se pare că până acum nu au recurs niciodată la copii de doar nouă ani. În 2009, oficiali pakistanezi și americani susțineau că un important lider al talibanilor ar fi cumpărat și vândut copii folosiți la comiterea unor atentate sinucigașe, transmite CNN. În acest context, armata pakistaneză a difuzat imagini în care apăreau copii antrenați să comită atacuri.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/rJ-hx4WqzLQ" width="560" frameborder="0" height="349"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News