Elena Udrea şi Radu Mazăre s-au luat la ceartă la Constanţa | VIDEO

Elena Udrea şi Radu Mazăre s-au luat la ceartă la Constanţa | VIDEO

Premierul Emil Boc, prezent ieri după-amiază la Constanţa, a reuşit să-i intre în graţii primarului Radu Mazăre după ce şeful executivului i-a promis că-l ajută cu 5 milioane de euro pentru repararea unui pod din oraş. În schimb, Mazăre aproape că s-a încăierat cu ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

"V-aş rămâne profund îndatorat şi data viitoare organizăm o primire cu fast mult mai mare", i-a spus Mazăre primului ministru care l-a gratulat, zâmbind, cu "ştiu că vă pricepeţi la asta". Numai că premierul, deşi a încercat să facă pe moderatorul, nu a reuşit să-i împace pe primar şi pe ministrul Elena Udrea, care aproape s-au încăierat în văzul jurnaliştilor. Iniţial, Elena Udrea a apreciat colaborarea cu Consiliul Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, colegul de partid şi prietenul lui Radu Mazăre.

Construcţiile de pe litoral, mărul discordiei

Scandalul s-a aprins repede de la recenta ordonanţă de urgenţă potrivit căreia toate clădirile ridicate după 2001 la 300 metri de ţărmul mării vor fi demolate. "Turiştii sunt fugăriţi de mizeria de pe litoralul românesc. Dacă primăriile nu ne-au ajutat şi le-au autorizat ilegal, vor fi demolate de către minister", a atacat Udrea. "Aveţi atribuţii de urbanism?", a venit şi replica lui Mazăre. Udrea s-a apărat amintind de procesul câştigat, prin care a atacat Planul de Urbanism Zonal al staţiunii Mamaia. "În primă instanţă", a fost reacţia primarului Mazăre. "Dacă vorbim de dezastrul de pe litoral trebuie să discutăm cu primarii", a continuat discuţia Elena Udrea. Afirmaţia ministrului l-a enervat la maximum pe Mazăre, care a luat foc: "Da, aveţi dreptate, tot ce înseamnă construcţii în Mamaia şi care ar putea să mai fie dacă vom câştiga procesul definitiv, mi se datorează mie. Mai mult, acest PUZ este făcut în conformitate cu un studiu realizat şi plătit de guvernul României în 2007-2008 de către Organizaţia Mondială a Turismului, care recomandă clădiri înalte sau zone de distracţie". Mai mult, Mazăre a ridicat vocea către Elena Udrea susţinând că "toate construcţiile de pe plaja din Mamaia sunt autorizate de Ministerul Turismului". În replică, Udrea a declarat că "avizăm doar serviciile turistice şi, dacă au avizat alţii înaintea mea, e foarte rău".

Mazăre către Udrea: "demolaţi cât mai mult"

La concluzii, fiecare cu dreptatea lui. "Dumneavoastră sunteţi pentru a nu se mai construi în Mamaia, eu sunt pentru şi am să mă bat cât sunt primar pentru a construi în Mamaia. Monte Carlo, unde este construcţie lângă construcţie, este cea mai scumpă şi cea mai dorită destinaţie de pe tot mapamondul. Şi cei de la OMT au fost de aceeaşi părere", a încheiat Radu Mazăre. De cealalată parte, Udrea a completat "în mod sigur cei de la OMT nu v-au recomandat să desfiinţaţi parcările ca să daţi autorizaţie de construire, să afectaţi spaţiul verde ca să daţi autorizaţie de construire. Solicitarea noastră este să construiţi legal d-le primar, în rest, faceţi ce vreţi, numai să staţi în cadrul legii". Replica nu s-a lăsat aşteptată. "Doamnă, eu stau în cadru legal că mă fugăriţi de 6 ani şi n-aţi reuşit să-mi faceţi nimic", a spus Mazăre. Şi la final, primarul Constanţei l-a salutat pe Emil Boc cu "domnule prim ministru, mi-a făcut plăcere", iar Elenei Udrea i-a urat "doamnă, demolaţi cât mai mult".

Ne puteți urmări și pe Google News