Romaero livrează astăzi cel de-al 100-lea set de piese pentru Airbus A380

Romaero livrează astăzi cel de-al 100-lea set de piese pentru Airbus A380

Compania de stat Romaero livrează astăzi cel de-al 100-lea set de piese pentru aeronave de tip A380, către SABCA Belgia, companie de vârf din industria aeronautică mondială, a anunţat Ministerul Economiei.

Contractul cu SABCA (Societe Anonyme Belge de Construction Aeronautique) a fost semnat în 2002 şi prevede livrarea către compania belgiană a unui set de piese Airbus A380, care este format din 2 învelişuri, 1 dublor şi 21 de lise, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Airbus 380 este cel mai mare avion de pasageri din lume, iar prima aeronavă care a zburat în 2005 avea piese fabricate de Romaero. În prezent, sunt la zbor de linie 43 de aeronave pentru distanţe lungi si foarte lungi.

"Romaero este singura companie din România implicată într-un astfel de program de anvergură europeană, a cărui complexitate evidenţiază rolul industriei aeronautice româneşti pe plan european şi mondial, confirmând capacitatea României de a participa în astfel de iniţiative", precizează Ministerul Economiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Romaero este una dintre cele mai importante companii din industria aeronautică din România, având ca domeniu de activitate reparaţii, construcţii şi întreţinere aeronave.

Firma este totodată subcontractor al celor mai importanţi fabricanţi de aeronave din lume: Beoeing, Bombardier Aerospace, BAE Systems, Airbus Sabca, Britten Norman Aircraft, SAAB, Reims, Hellenic, Israel Aerospace Industries, Cyclone.