Criminalul din Cernavodă a fost internat din nou pentru evaluare

Criminalul din Cernavodă a fost internat din nou pentru evaluare

Giani Deli-Iorga, suspectul principal arestat în cazul dublului asasinat de la Cernavodă, va fi internat astăzi din nou, pentru două zile, la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa “pentru continuarea investigaţiilor".

Potrivit medicilor, tânărul de 30 ani care a recunoscut că i-a ucis într-un moment de furie pe socrii prietenului său Bogdan Mitu, soţii Elena şi Petre Garoafă, este cel mai complex caz expertizat psihic şi psihiatric cu care s-au confruntat până acum specialiştii constănţeni. Astfel, după ce timp de o săptămână a fost evaluat psihic, specialiştii urmează să-i facă examen neurologic şi imagistic. "Este vorba de examen RMN şi electroencefalogramă pentru că sunt boli neurologice care pot da tulburări psihice pe fondul consumului de alcool“, explică şeful Comisiei de evaluare, medicul legist Mihai Onciu.

Raportul final, în februarie

Decizia examinării complementare a fost luată după ce specialiştii au discutat cu mama lui Giani Deli-Iorga. "E singura care cunoaşte evoluţia fiului său de la naştere, bolile copilăriei, evoluţia traumatismelor, tratamente şi internări. Plus că am cerut de la medicul de familie patologia cu care este în evidenţă, bolile de care a suferit, care să explice eventual conduinta sa deviantă", adaugă medicul Onciu. În următoarele două zile Giani Deli-Iorga va fi transportat de la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţă pentru examen RMN şi electroencefalogramă. "Ttrebuie să răspundem argumentat ştiinţific la obiectivele puse de organele judiciare şi mai ales să efectuăm o expertiză completă care să nu poată fi pusă la îndoială de o contra-expertiză cerută eventual de apărare", conchide medicul legist Mihai Onciu. Potrivit aceleaşi surse, evaluarea completă a profilului suspectului va fi finalizată cel mai devreme peste o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News