Privatizarea CFR Marfă, întreruptă în lipsa avizului de la CSAT

Privatizarea CFR Marfă, întreruptă în lipsa avizului de la CSAT

Privatizarea CFR Marfă ar putea fi amânată până la sfârşitul anului deoarece strategia de privatizare nu a primit avizul CSAT.

Anunţul a fost făcut azi de Horaţiu Buzatu, secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor. "Pentru finalizarea privatizării integrale a CFR Marfă până la 31 decembrie 2012, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional, era necesar un ultim aviz din partea CSAT. Acest ultim aviz nu a venit, ci am primit un comunicat prin care ni s-a spus că membrii CSAT au fost informaţi cu privire la privatizarea societăţii. Practic, aceasta a dus la scoaterea proiectului de Hotărâre de Guvern privind privatizarea societăţii din şedinta de Guvern de miercuri, iar lipsa avizului poate fi o problemă din cauza calendarului foarte strâns", a explicat Buzatu, potrivit Mediafax.

Proiectul primise celelalte avize necesare, de la ministerele Finanţelor, al Administraţiei şi Internelor, al Apărării Naţionale, al Justiţiei şi al Consiliului Concurenţei.

Guvernul intenţionează să vândă prin licitaţie cu strigare un pachet de acţiuni reprezentând 100% din capitalul social al CFR Marfă, precum şi pachetul care va fi deţinut de stat în urma conversiei datoriilor societăţii în acţiuni şi cel rezultat în urma compensării datoriilor CFR Marfă către CFR S.A.

Ne puteți urmări și pe Google News

Societatea CFR Marfă are datorii de 450 milioane de euro.