Ce mai face Nicolas Sarkozy? Conferenţiază pentru 250.000 de euro

Ce mai face Nicolas Sarkozy? Conferenţiază pentru 250.000 de euro

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy ''a acceptat în principiu să ţină conferinţe'', a declarat vineri fostul său ministru Claude Gueant, fără să menţioneze cât ar urma să primească pentru serviciile sale, dar presa franceză vorbeşte deja un tarif de 250.000 de euro pentru o prestaţie.

Revista satirică Le Canard Enchaîné a afirmat că fostul preşedinte de dreapta, învins la alegerile prezidenţiale din mai a.c. de socialistul Francois Hollande după cinci ani de putere, ar urma să fie plătit cu 250.000 de euro de banca de investiţii Morgan Stanley pentru o conferinţă de 45 de minute.

''N-am cunoştinţă despre aceasta'', a declarat Gueant, fost secretar general al preşedinţiei, un apropiat al lui Sarkozy.

Contactat de AFP, anturajul lui Sarkozy ''a dezminţit'' vineri că fostul preşedinte a fost contactat de banca americană.

Ne puteți urmări și pe Google News

''Dar ştiu că el a acceptat în principiu să ţină un anumit număr de conferinţe, cum fac toţi foştii şefi de stat şi de guvern - Tony Blair, de exemplu'', a continuat Gueant.

''Cred că el a ţinut deja una'', a adăugat fostul ministru, râzând. El a indicat că a obţinut ''informaţia ieri'' de la un jurnalist şi a precizat că ea a fost ţinută ''în Europa'', fără să spună mai multe.

Cu toate acestea, anturajul lui Sarkozy a dat asigurări că fostul preşedinte nu a participat, ''pentru moment, la nici o conferinţă'', mai scrie agenţia franceză, preluată de Agerpres.