Tăriceanu: Pentru mine NU este de actualitate o candidatură la prezidenţiale | VIDEO

Tăriceanu: Pentru mine NU este de actualitate o candidatură la prezidenţiale | VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la România TV, că ceea ce își dorește cu adăvărat în viitorul apropiat este să scoată PNL-ul din PPE, grupul la care s-a afiliat partidul în Parlamentul European, nu să candideze la Cotroceni.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că susţinerea de către PSD a candidaturii sale la Cotroceni era posibilă doar în condiţiile refacerii USL.

"În condiţiile în care s-a renunţat la refacerea USL, nu are sens această discuţie. Dacă lucrurile rămân îngheţate aşa cum sunt, s-ar putea să candidez în altă formulă, dar este prea devreme să anunţ o asemenea decizie", a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că proiectul său prioritar este ca PNL să renunţe la fuziunea cu PDL şi să rămână afiliat la ALDE: "Pentru mine nu este de actualitate candidatura. Eu vreau să lansez o iniţiativă care să păstreze identitatea liberală a PNL (...) Dacă nu, rămâne alternativa creării unui nou partid de factură autentic liberală".

Ne puteți urmări și pe Google News

Tăriceanu a subliniat că ataşamentul său faţă de PNL este condiţionat de păstrarea valorilor liberale. În cazul în care PNL renunţă la acestea, ar trebui creat un nou partid liberal.

Victor Ponta a anunțat, luni, că lista scurtă cu cei care ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din partea PSD s-a redus, la doar două nume: Sorin Oprescu şi Victor Ponta.