Politica
Protest în Parlament. Discursul preşedintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, ÎNTRERUPT
- Larisa Bernaschi
- 27 noiembrie 2015, 13:28
Discursul preşedintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Sergey Naryshkin, a fost întrerupt de mai mulți parlamentari ucrainieni care au protestat.
Pe durata luării de cuvânt a oficialului rus, delegaţii Ucrainei au afişat o pancartă pe care era scris "2008 - Georgia, 2014 - Ukraine. Who's next? PUTIN STOP!" (2008 - Georgia, 2014 - Ucraina. Cine urmează? Stop Putin! - n.r.). Pe o altă pancartă era scris "Putin, return Crimea back to us!" (Putin, redă-ne Crimeea - n.r.), potrivit Agerpres.
Sergey Naryshkin şi-a întrerupt discursul pentru a le spune delegaţilor care protestau că "ar sta mult mai comod pe scaune".
De asemenea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut apel către delegaţii protestatari să ia loc în sală.
"Rog delegaţiile care îşi manifestă un punct de vedere să ia în considerare solicitarea mea pentru buna desfăşurare a lucrărilor, să ia loc în sală la locurile care li se cuvin", a spus Tăriceanu.
Discursul oficialului rus s-a încheiat cu o invitaţie adresată delegaţilor pentru a participa la cea de-a 47-a sesiune plenară a Adunării, care va avea loc la Moscova, în perioada 28 - 30 iunie 2016, însă delegaţii protestatari au răspuns cu huiduieli.
reşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Sergey Naryshkin, a preluat, vineri, de la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedinţia Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) pentru următorul semestru.
Cu ocazia încheierii preşedinţiei române a APCEMN, a fost organizată la Bucureşti, în perioada 25-27 noiembrie, cea de-a 46-a Adunare Generală a Cooperării Economice a Mării Negre cu tema ''Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în regiunea CEMN: implicarea parlamentară'', la eveniment participând membri ai delegaţiilor permanente din cele 12 state membre, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor parlamentare internaţionale, parlamentelor naţionale sau organizaţiilor neguvernamentale, cu statut de observator sau invitat special pe lângă APCEMN.
Senatul României a exercitat preşedinţia APCEMN în perioada iunie - noiembrie 2015.
Parlamentul României este membru fondator al Adunării şi a mai deţinut preşedinţia acestui organism în intervalele decembrie 1997 - iunie 1998; iunie - decembrie 2003 şi noiembrie 2008 - iunie 2009.
APCEMN a fost înfiinţată în anul 1993 şi este compusă din 76 de parlamentari, reprezentând 12 state din regiunea Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Serbia, Turcia şi Ucraina, transmite Agerpres.
Recomandările noastre