Senatorii jurişti au luat act de demisia lui Horia Georgescu de la ANI

Senatorii jurişti au luat act de demisia lui Horia Georgescu de la ANI

După mai bine de o lună de când a demisionat Horia Georgescu de la Agenţia Naţională de Integritate, senatorii din Comisia Juridică a Senatului au luat act de demisia acestuia.

În şedinţa Comisiei juridice a fost analizată scrisoarea prin care preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Ciprian Ciucu, iar senatorii jurişti au votat în unanimitate un raport favorabil asupra sesizării. 
 
"Senatul eliberează pe domnul Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate ca urmare a demisiei domniei sale din data de 17 martie 2015", se arată în proiectul de hotărâre pe care Comisia juridică îl va transmite plenului Senatului. 
 
Preşedintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a explicat că în proiectul de hotărâre este folosită sintagma 'Senatul eliberează din funcţie' deoarece în Legea de organizare şi funcţionare a ANI "nu există termenul de vacantare a postului". 
 
"Pur şi simplu îl eliberăm din funcţie ca urmare a demisiei. Astea sunt prevederile legale", a adăugat Boboc. 
 
Horia Georgescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ANI în data de 17 martie, după ce a fost reţinut de DNA şi ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul ANRP.