Victor PONTA: "Suntem o ŢARĂ FANARIOTĂ condusă de o elită de boieri, pe care NU ÎI INTERESEAZĂ poporul. Primul fanariot este chiar domnul preşedinte IOHANNIS"

Victor PONTA: "Suntem o ŢARĂ FANARIOTĂ condusă de o elită de boieri, pe care NU ÎI INTERESEAZĂ poporul. Primul fanariot este chiar domnul preşedinte IOHANNIS"

Fostul premier, Victor Ponta, invitat duminică seară în studio la Romania TV, a vorbit despre alegerile parlamentare ce se apropie, atacând principiile invocate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru care el nu s-ar putea afla pe listele parlamentare.

  • Trebuie să nu uităm la ce spun românii, să fim atenţi la ce vor românii. Am ajuns ultima ţară cu mentalitate fanariotă. Cred că orice funcţionar din România trebuie să lucreze conform legii, pentru poporul român. Aproape toţi afaceriştii români au dosare penale.
  • Am ajutat companiile cu lucruri pe care le face orice premier. Când a fost vorba să fac lucruri pentru companii româneşti, am fost acuzat de trafic de influenţă.
  • Suntem o ţară fanariotă condusă de o elită de boieri, pe care nu îi interesează poporul. Primul fanariot este chiar domnul preşedinte Iohannis.
  • Eu cred că alegerea lui Donald Trump va reduce tensiunea dintre NATO şi Rusia. Dacă mai e vreunul în România care mai crede că ne vor invada ruşii, este un prost.
  • Domnul preşedinte Klaus Iohannis foloseşte activitatea DNA în bătălia politică. Iohannis este un plagiat după Băsescu, mai de proastă calitate. Principiile pe care le invocă sunt total greşite.
  • Cel mai cumplit lucru pe care l-am trăit în viaţa publică a fost atunci când Klaus Iohannis a spus că a fost nevoie să moară oameni pentru ca eu să îmi dau demisia. 
  • Iohannis a prelua un sistem deja construit de Băsescu. Iohannis are impresia că este el la volan, dar nu e. A fost el preluat de sistem, în cele din urmă.