Îmbrânceli la Ateneu, la vizita lui Iohannis. SPP-ul ABIA A FĂCUT FAȚĂ puhoiului de oameni, iar președintele a fost ASALTAT cu întrebări din partea jurnaliștilor

Îmbrânceli la Ateneu, la vizita lui Iohannis. SPP-ul ABIA A FĂCUT FAȚĂ puhoiului de oameni, iar președintele a fost ASALTAT cu întrebări din partea jurnaliștilor

Klaus Iohannis a venit la Ateneul Roman decis să vorbească despre cele mai mai importante lucruri şi să facă precizări despre cele mai arzătoare probleme ale zilei. Deşi organizatorii au stabilit, în detaliu, cum să înceapă seara şi cum să se termine, totul a luat-o razna în momentul în care sala s-a umplut la refuz cu alte persoane care nu fuseseră invitate. Astfel că, o mare mulţime dintre oameni au rămas în afara uşilor închise ceea ce a degenerate în îmbrânceli, reproşiri şi mici scandaluri. Totul a culminat cu venirea preşedintelui, Klaus Iohannis, când mulţimea a început să se mişte în toate direcţiile spre disperarea celor de la SPP.

Iohannis aşteaptă răspunsul procurorilor pentru a decide  soarta Codruţei Kovesi

Întrebat de jurnalişti dacă e deranjat de mulţimea venită la Ateneu, preşedintele a răspuns glumind “nu, nu ma derajează, dacă m-ar fi deranjat aşa ceva aş fi venit mâine, poimâine”. Tirurile de întrebări din partea mass -media au continuat în cascadă. Domnule preşedinte, aţi vorbit cu premierul Dacian Cioloş. S-a decis să meargă la un partid politic? “M-am întâlnit cu Cioloş, nu am discutat despre asta, dar cu siguranţă răspunsul la această întrebare vi-l poate oferi premierul.” Aţi vorbit cu Kovesi?, a venit o altă întrebare. „Am vorbit, dar nu este ceva de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acuzaţiile de plagiat. A reiterat că că nu se simte vinovată cu nimic şi am fost destul de mulţumit de discuţie."

Un alt reporter a întrebat daca şefa DNA ştia despre măsluirea raportului de doctorat.  „Nu am stat să dicutăm astfel de detalii. Este treaba altora să lămurească chestiunea”, a venit prompt răsunsul.  Reporterul a insistat. Se impune demisia şefei DNA? Iohannis a ripostat: „nu se impune o demisie atâta timp cât nu există o confirmare a plagiatului. Daca lucrurile iau o altă turnură, se pot relua discuţiile. Deocamdată nu am motive de îngrijorare. Cred că Parchetul General trebuie să rezolve această speţă şi pot să vă spun că am avut o discuţie cu Procurorul General şi l-am rugat, ca în virtutea atribuţiilor domniei sale să se ocupe de rezolvarea acestei probleme cu celeritate”. 

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă întrebare a răsărit din mulţimea de jurnalişti: „Dacian Cioloş a spus ceva despre un telefon pe care l-ar fi primit de la Codruţa sau de la un alt membru al Guvernului? Traian Băsescu, fostul preşedinte, spune că şefa DNA a ameninţat cu aresări”. Preşedintele a răspuns senin: „vreţi să reiterez expunerea cu fanteziile electorale, nici vorbă de aşa ceva, nu am auzit niciodată ceva în sensul asta”. 

Întrebat dacă a vorbit cu Răzvan Mihai Ungureanu, Iohannis a răspuns sec „nu”. Despre decretrul de trecere în rezervă a generalului cu patru stele, Ilie Botoş, Klaus Iohannis a spus: „am semant decretul de trecere în rezervă a lui Ilie Botoş. Este vorba despre pensionare, nu este vorba despre nici o altă problemă specială”, a încheiat Iohannis mica conferinţă ad-hoc.