Acuzaţii grave la adresa Uniunii Europene din partea ministrului turc de Externe. "Poporul turc este traumatizat"

Acuzaţii grave la adresa Uniunii Europene din partea ministrului turc de Externe. "Poporul turc este traumatizat"

Într-un interviu pentru cotidianul german Bild, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu acuză Uniunea Europeană că "umilește" Turcia, anunță AFP. Șeful diplomației de la Ankara a condiționat din nou respectarea acordului dintre Turcia și UE privind migrația de liberalizarea vizelor pentru cetățenii țării sale.

"Poporul turc este traumatizat" după puciul din 14 iulie, iar europenii "ne umilesc în loc să ajute Turcia", declarat Cavusoglu tabloidului german.

Ministrul a deplâns înghețarea negocierilor de aderare a Turciei la UE. El a susținut că Turcia depune eforturi "cum puține alte țări o fac" pentru a îndeplini condițiile de aderare, dar primește în schimb doar "amenințări, insulte și un blocaj total".

"E clar: ori aplicăm împreună toate acordurile, ori le dăm pe toate deoparte", a răspuns ministrul unei întrebări despre posibilitatea ca Turcia să permită din nou plecarea pe mare spre Europa a sute de mii de refugiați, începând din octombrie — termenul la care Uniunea Europeană ar trebui să nu mai impună vize cetățenilor turci, în schimbul angajamentului Ankarei de a opri fluxurile de migranți. (sursa: Agerpres)

Ne puteți urmări și pe Google News