ALERTĂ: Grupuri mici de TERORIȘTI au plecat din Siria pentru a ATACA Franța și Belgia. „Mai mulți nevinovați își vor pierde viețile!”

ALERTĂ: Grupuri mici de TERORIȘTI au plecat din Siria pentru a ATACA Franța și Belgia. „Mai mulți nevinovați își vor pierde viețile!”

Polițiile franceză și belgiană au primit informații potrivit cărora mai multe grupuri mici de militanți ISIS au părăsit Siria îndreptându-se spre cele două țări europene pentru a pregăti o serie de atacuri teroriste.

Serviciile secrete belgiene au transmis omologilor francezi această informație marți, iar acum forțele anti-teroriste ale Franței verifică realitatea știrii, a declarat un oficial de la Paris.

Ziarul belgian Dernière Heure scria miercuri că se află în posesia unei informații potrivăt căreia Departamentul Anti-Tero a avertizat poliția în legătură cu luptători islamiști, care au acces la arme și care au părăsit Siria acum zece zile, îndreptându-se spre Franța și Belgia.

Se pare că acesta este doar unul dintre ultimele rapoarte care informează că luptători din Siria veniți în Europa reprezintă o amenințare serioasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul belgian a scris că militanții circulă fără pașaport și încearcă să ajungă în Europa cu o ambarcațiune, via Turcia și Grecia.

Un mall din Bruxelles, un lanț de fast-food american și organele de poliție s-ar număra printre țintele avute în vizor de grupurile de teroriști, mai scrie cotidianul belgian.

Sub protecția anonimatului, un oficial belgian a declarat:

„Să nu uităm că informații credibile arată că există deja sute de luptători în Europa, gata să lovească. Sunt o amenințare reală.”

Pe 19 aprilie, șeful centrului de criză belgian, Paul van Tigchelt, afirma că există semnale că luptători ISIS au fost trimiși în Europa, inclusiv spre Belgia.

Întâmplător sau nu, premierul francez Manuel Valls a făcut miercuri o declarație înfricoșătoare, afirmând că noi atacuri cu victime sunt inevitabile:

„Trebuie să strângem plasa și să oferim poliției și serviciilor secrete toate resursele de care au nevoie, însă vom fi martorii unor atacuri viitoare. Mai mulți nevinovați își vor pierde viețile.”

Franța pare în această perioadă o țintă perfectă: are loc Euro 2016, sute de mii de suporteri sunt pe străzi, iar țara este zguduită de manifestațiile și violențele sindicaliștilor.