REACȚIA PNL la amendarea NN Pensii: "E josnic servilismul șefului ASF faţă de PSD"

REACȚIA PNL la amendarea NN Pensii: "E josnic servilismul șefului ASF faţă de PSD"

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, cataloghează despre "atroce" amendarea NN Pensii de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), cu suma de 750.000 lei, din cauza scrisorii adresate clienților, prin care anunțau posibilitatea naționalizării Pilonului II de pensii.

"E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara aşa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancțiune disproporționată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent faţă de clienții fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul șefului ASF faţă de PSD pentru a păstra funcția!!", a scris, pe Facebook, fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu.

Consiliul ASF a amendat NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri, respectiv 750.000 de lei, ca măsură de sancționare după ce compania a transmis clienţilor o scrisoare prin care îi informa că, în ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private.  Consiliul ASF a mai hotărât să retragă autorizării directorului general al companiei, Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei. 

Deciziile ASF vin după ce, marți, fondul de pensii olandez NN a transmis o scrisoare clienților săi prin care îi avertiza cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Sorin Grindeanu a dezmințit, joi, informația potrivit căreia Guvernul ar intenționa naționalizarea pilonului II de pensii. Mai mult, acesta a declarat că acest scandal a fost creat de prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, care nu are altceva mai bun de făcut.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că "scandalul" generat de scrisoarea companiei NN este de fapt "un fake" pornit de la preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, iar Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei şi de la conducerea ING din această ţară.